Demisie în Parlament. Un deputat PNL renunţă la postul de deputat pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului

Liberalul Ionuț Sorin Banciu a anunţat că renunţă la funcţia de deputat PNL pentru a putea prelua funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului. Banci se va ocupa de dosarele de infringement deschise de Comisia Europeană împotriva României din cauza poluării.

08 mart. 2021, 13:51
Demisie în Parlament. Un deputat PNL renunţă la postul de deputat pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului

Fostul deputat PNL Ionuț Sorin Banciu se alătură echipei de conducere a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind numit în funcția de secretar de stat, a anunţat Ministerul Mediului.

„Las Camera Deputaților pentru Executivul României, motivat de obiective serioase. Îmi propun să contribui la realizarea unei comunicări mai eficiente, mai pro active cu Comisia Europeană, să închidem favorabil cât mai multe dintre cele 21 de dosare de infringement pe care România le are. Vreau să dezvoltăm programe și proiecte de mediu finanțabile din fonduri europene, inclusiv prin Mecanismul de redresare și reziliență. Îmi propun ca România să aibă o voce mai puternică în cadrul tratatelor și convențiilor internaționale de mediu la care este parte”, a anunţat Ionuț Sorin Banciu, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Conflict între PNL și USR pe tema carantinării! Preşedintele CJ Timiş îl contrazice pe Dominic Fritz: „Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a Timişoarei”

Născut la Zărnești, în județul Brașov, a urmat de cursurile Facultății de Silvicultură din cadul Universității Transilvania din Brașov, pe care a absolvit-o în anul 2003. În anul 2011 a finalizat un program de Master în Managementul Ecosistemelor forestiere în cadrul Universității Transilvania.
De-a lungul carierei, a lucrat în mai multe domenii conexe silviculturii, ocupând diferite funcții în cadrul Ocolului Silvic Bucegi-Piatra Craiului și al Regiei Publice Locale a Pădurilor Piatra Craiului, unde a fost Director Tehnic până în anul 2017.
Începând cu anul 2014, a colaborat ca auditor independent cu un organism de certificare a pădurilor din Bristol, Marea Britanie, unde a derulat proceduri de audit pentru certificare forestieră a unor ocoale silvice din România.
Începând din anul 2015, a lucrat în calitate de expert independent în poziția de consultant pentru companii private și ocoale silvice asigurând asistență tehnică pentru implementarea cerințelor Regulamentului European privind lemnul care a intrat în vigoare în anul 2013.
În anul 2016 a lucrat în cadrul MMAP, unde fost responsabil cu implementarea Regulamentului European privind lemnul la nivel național, în calitate de consilier al secretarului de stat pentru Păduri.
Începând cu anul 2017 a fost Coordonator Regional al Programului pentru păduri în cadrul organizației WWF Programul Dunăre Carpați (actualmente WWF Europa Centrală și de Est) în cadrul căreia a coordonat o echipă de experți forestieri cu activitate în 5 țări (România, Bulgaria, Ucraina, Ungaria și Slovacia).

Citeşte şi: PNL Vrancea a decis susținerea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal

Ionuț Sorin Banciu a anunţat că în ultima zi ca deputat a depus o propunere legislativă privind introducerea educației ecologice în școli, „pentru a pregăti generațiile actuale de copii să aibă grijă de mediul înconjurător și de sănătatea lor”.

”O România verde nu poate să fie decât o Românie educată, pentru că problemele de mediu nu se pot rezolva doar de către autorități, ci avem nevoie de un efort al întregii societăți și de înțelegerea profundă a impactului pe care fiecare activitate individuală o are asupra planetei. Trebuie să devenim mult mai conștienți atunci când facem alegeri individuale, simple, de la modul în care ne hrănim, călătorim și până la cum ne construim și ne încălzim locuințele. Iar toate aceste comportamente se formează prin educație. Cu cât mai devreme, cu atât mai eficient”, a mai precizat Banciu.