Demisie la vârf! Tudor Chiuariu a demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a Senatului

Publicat: Marţi, 28 Ianuarie 2014 16:46 // Actualizat: Marţi, 28 Ianuarie 2014 16:46 // Sursa: romaniatv.net

Liberalul Tudor Chiuariu şi-a înaintat demisia începând cu 1 februarie din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a Senatului, au declarat marţi surse politice, citate de Agerpres.

Foto: juridice.ro

Potrivit acestora, Biroul Permanent al Senatului ar urma să ia act de demisia acestuia în prima şedinţă de după vacanţa parlamentară.

Demisia este semnată din 26 ianuarie şi a fost depusă luni la Senat.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv vineri pe fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu în dosarul Poşta Română la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de 6 ani sub supraveghere.

Potrivit DNA, în perioada 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului român în proprietatea privată a companiei Imopost Developments SA.

Tudor Chiuariu a fost acuzat de procurori că în calitate de ministru al Justiţiei, prin încălcarea obligaţiilor prevăzute de actele normative, a avizat proiectul HG nr.377/2007, consfinţind definitiv trecerea imobilului în domeniul privat al statului, prin aceasta obţinându-se un avantaj patrimonial în favoarea SC Imopost Developments SA, constând în dreptul de proprietate asupra unui imobilul din calea Victoriei nr. 133-135, ceea ce a cauzat statului român un prejudiciu în valoare de 4,9 milioane euro.

Chiuariu a dat aviz favorabil proiectului de HG 377/2007, prin care era modificat statutul juridic al imobilului, deşi angajaţii de la Direcţia de avizare acte normative din cadrul MJ nu fuseseră de acord cu acel aviz, arătau procurorii.

În acelaşi dosar, fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a primit 4 ani cu suspendare şi un termen de 8 ani sub supraveghere, fostul director general al Poştei Române Dan Mihai Toader a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Andrei Marinescu, fost director al Direcţiei Strategii din Poşta Română, a primit 3 ani şi 6 luni cu suspendare. În plus, Emanoil Lepădatu, fost director economic al Poştei Române, a fost achitat, în vreme ce în cazul lui Ioan Folfă, administrator al firmei Topcadex 99 SRL, s-a dispus încetarea procesului penal.

VEZI SI:

Zgonea: Chiuariu ar trebui să facă un pas în lateral din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice

 

 


 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comisie demisie funcţie preşedinte Senat Tudor Chiuariu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 16:55
...al Comisiei juridice a Senatului, au declarat marţi surse politice, citate de Agerpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H