Demisie pe Facebook. Liderul Partidului Democrat şi-a depus mandatul

Fostul lider al Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi într-un mesaj pe Facebook că şi-a depus mandatul de deputat, informează agenţia de presă Moldpres şi Radio Chişinău.

30 iul. 2019, 18:25
Demisie pe Facebook. Liderul Partidului Democrat şi-a depus mandatul

‘În actuala situaţie, în care (…) nu-mi pot îndeplini obligaţiile faţă de electoratul din Nisporeni – cel care a făcut mandatul meu cel mai reprezentativ în actualul parlament, după numărul de voturi – nu ar fi corect să ţin ocupat acest loc din moment ce nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit, din motive ce nu depind de mine’, a explicat Vlad Plahotniuc pe pagina sa oficială de Facebook.

În mesajul său, controversatul oligarh – despre care s-a spus că a controlat până recent principalele instituţii publice din Republica Moldova – a subliniat că Moscova a preluat sub controlul său instituţiile strategice ale statului moldovean: SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate), Ministerul Apărării, parlamentul (conducerea şi cele mai importante comisii), iar foarte curând şi Procuratura Generală, CNA, poate şi alte instituţii, conform Radio Chişinău.

‘În condiţiile preluării totale în captivitate a Republicii Moldova de către Federaţia Rusă (…) eu nu doresc să mai activez, în nici un fel, în vreo instituţie a statului şi astăzi am depus mandatul de deputat’, a declarat Vlad Plahotniuc, citat de postul de radio menţionat, potrivit stiripesurse.ro.

Plahotniuc a adăugat că nu are nevoie de imunitate parlamentară. ‘Ştiu că instituţiile de drept sunt presate politic să mă lipsească de imunitate, nu au motiv legal pentru un astfel de demers, dar vor fi obligate prin abuzuri să o facă. Prin renunţarea la imunitate, odată cu demisia din funcţia de deputat, doresc să opresc şi aceste abuzuri şi presiuni politice asupra instituţiilor de drept’, susţine el.

Vlad Plahotniuc a devenit deputat în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, în circumscripţia uninominală Nisporeni.