Demisii pe bandă rulantă ale medicilor din acest oraș, după ce vaccinarea antiCOVID a devenit obligatorie

Un spital din statul New York e la un pas de colaps, după ce secția de maternitate va fi închisă în această lună.

13 sept. 2021, 16:48
Demisii pe bandă rulantă ale medicilor din acest oraș, după ce vaccinarea antiCOVID a devenit obligatorie

Demisii pe bandă rulantă ale medicilor din acest oraș. Decizia a fost luată după ce 30 de angajați și-au dat demisia în semn de protest față de implementarea vaccinării anti-Covid obligatorii, relatează The Hill.

Demisii pe bandă rulantă ale medicilor din acest oraș, după ce vaccinarea antiCOVID a devenit obligatorie

Gerald Caver, CEO al Lewis County Health System, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că Spitalul General din Comitatul Lewis nu va putea să opereze secția de maternitate „în condiții de siguranță” începând cu data de 25 septembrie.

„Numărul de demisii primite nu ne lasă de ales decât să sistăm aducerea pe lume a bebelușilor la Spitalul General”, a declarat acesta.

Demisiile vin după ce în urmă cu două săptămâni spitalul și-a revizuit regulamentul pentru a introduce vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru angajați, eliminând și posibilitatea excepțiilor motivate religios.

Angajații pot însă în continuare să refuze vaccinarea din considerente medicale.
Măsura se aplică tuturor angajaților spitalului.

Spitalul și-a actualizat regulamentul după ce fostul guvernator al statului New York, Andrew Cuomo, anunțase că toți angajații sanitari din acest stat american trebuie să fie imunizați cu prima doză a unui vaccin anti-Covid până pe 27 septembrie.

Cayer a precizat în cadrul conferinței de presă că 27 din cei 30 de angajați demisionari lucrau în zonele clinice ale spitalului. Acesta a anunțat de asemenea că rata de vaccinare în rândul salariaților Lewis County Health System este de 73%.

În plus, acesta a avertizat că și alte secții ale spitalului din Comitatul Lewis ar putea fi închise din cauza numărului de angajați nevaccinați din cadrul acestora.

„Noi ca angajați avem obligația de a nu pune în pericol viețile celor pe care îi îngrijim și ale colegilor noștri”, a subliniat acesta.

Controversa declanșată de anunț vine în contextul în care Statele Unite se confruntă cu un nou val al pandemiei, alimentat în mare parte de varianta Delta mult mai infecțioasă a coronavirusului.

Președintele american Joe Biden a anunțat vinerea trecută introducerea vaccinării anti-Covid obligatorii pentru zeci de milioane de angajați americani, de la salariați ai guvernului federal la angajați ai marilor companii.

Citește și: Nunţi, botezuri şi concerte doar cu certificat de vaccinare. CNSU urmează să impună de joi noi măsuri pentru prevenirea infectărilor cu COVID-19


loading...