DEMISII pe bandă rulantă. Mai mulţi secretari de stat au fost eliberaţi din funcţie

Mai mulţi secretari de stat au demisionat, odată cu instalarea cabinetului Cioloş.  Reprezentanţii ALDE în eşalonul doi al Executivului au părăsit funcţiile deţinute în ministere, decizia fiind luată înainte de acordarea votului de încredere în Parlament. 

19 nov. 2015, 15:25
DEMISII pe bandă rulantă. Mai mulţi secretari de stat au fost eliberaţi din funcţie

Secretari din stat din Guvernul Ponta şi-au dat demisia din funcţie. În Monitorul Oficial au fost publicate mai multe decizii, semnate de fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu, de eliberare din funcţie a unor secretari de stat ca urmare a demisiei.

ALDE a anunţat, încă dinainte de votul de încredere din Parlament, că va intra în Opoziţie şi îşi va retrage secretarii de stat.

Astfel, prin decizii de prim-ministru au fost eliberati din funcţie, la cerere, din funcţia de secretar de stat:  Sebastian Ioan Hotca (MAE), Alina Cazanacli (Ministerul Dezvoltării), Narcis Cătălin Beciu (Ministerul Energiei), George Octavian Turtoi (Ministerul Agriculturii), Ioan Uţîu (Ministerul Agriculturii), Dan Popescu (Ministerul Mediului), Adrian Dumitru Bughiu (Ministerul Tineretului si Sportului), Anca Laura Ionescu (Ministerul Energiei) şi Costin Mihalache (SGG).

CITEŞTE ŞI Cabinetul Cioloş, prima şedinţă de Guvern: „Cinci ministere, AFECTATE de reoganizări. Trecem în revistă urgenţele”

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat, luni, că trecerea partidului în Opoziție va fi marcată, marți, prin demisia tuturor secretarilor de stat care au beneficiat de sprijinul ALDE.

„Cu majoritate de voturi, s-a luat decizia ca mâine (marți — n.r.) toți secretarii de stat care au fost susținuți de ALDE să își depună demisia la Cancelaria primului ministru, marcând în felul acesta trecerea în Opoziție”, a declarat Constantin, luni, la finalul Biroului politic al partidului.

Acesta a ținut să precizeze că ALDE se plasează în opoziție nu față de Cabinetul Cioloș, ci față de viitoarea formă de guvernământ.

„Aș vrea să subliniez faptul că suntem în Opoziție nu față de Guvernul Dacian Cioloș, nu față de primul ministru, nu față de vreun ministru anume, ci suntem în Opoziție față de forma de guvernământ. România nu traversează o criză economică, o criză care ar impune sosirea de tehnocrați, de specialiști în fruntea ministerelor. Ca atare, credem că soluția corectă, indiferent dacă primul ministru provenea din partide sau nu, era aceea ca toți cei care formează Guvernul, miniștrii, să aibă o puternică componentă și o puternică susținere politică în Parlament”, a mai spus copreședintele ALDE.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat luni, după Biroul Politic al partidului, că parlamentarii acestei formațiuni politice vor vota împotriva învestirii Guvernului Cioloș.