Demolarea magazinelor de la metrou a început. Chiriașii vor fi evacuați cu poliția și jandarmeria!

Se pare că scandalul de la metrou se acutizează. Autorităţile au început să demoleze toate spaţiile comerciale din subteran.

07 apr. 2021, 10:42
Demolarea magazinelor de la metrou a început. Chiriașii vor fi evacuați cu poliția și jandarmeria!
Sursa: Inquam FOTO

Demolarea magazinelor de la metrou a început.  În urmă cu mai bine de o săptămână, când a avut loc protestul de amploare al angajaților Metrorex, se vorbea despre faptul că tocmai aceste spații comerciale ar fi fost mărul discordiei.

Demolarea magazinelor de la metrou a început. Chiriașii vor fi evacuați cu poliția și jandarmeria!

Update:O femeie, proprietar de magazin i-a reproșat primarului Radu Mihaiu: Ați încasat, ca stat, de 30 de ani bani, iar acum sunt ilegale? Nu se poate așa ceva! Trebuie să respectați justiție română. Instanța nu v-a dat dreptul să faceți asta?

În același timp, primarul a replicat: Administratorul acestui spațiu nu este Sindomed, ci Metrorex. Ulterior, reprezentanții spațiilor comerciale s-au inflamat și au început să îl apostrofeze pe primarul Sectorului 2.

La Ştefan cel Mare, operaţiunea de demolare a magazinelor a început chiar dis de dimineaţă. Mai multe spaţii comerciale sunt în curs de a fi dărâmate azi. Alte două magazine din stația de metrou Pipera vor fi demontate.

Le-au trebuit autorităților aproximativ două săptămâni pentru a elibera spațiile, deși termenul limita a fost depășit demult.

Pricipala nemulțumire a ministerului Transporturilor a fost că, ani de zile, magazinele de la metrou au plătit chirii, dar banii au ajuns la firma sindicatului și nu mai departe în conturile Metrorex și ale ministerului. Pe de altă parte, legea prevede clar că Metrorex nu poate încasa bani din chirii.

Sursa: Inquam Foto
Sursa: Inquam Foto

Citeşte şi: EXCLUSIV! Greva spontană de la metrou rămâne fără efect. Comercianţii, evacuaţi forţat începând de mâine! Miron Cozma îl demolează pe Rădoi: E doar un escroc universal. Protestul, doar un truc sindical
Urmează să se facă o evacuare, în cursul zilei de miercuri, a micilor comercianți din subteran, cu ajutorul poliției, jandarmeriei, acțiune la care va participa inclusiv presa.

Mihaiu spune că miercuri vor fi demolate construcțiile din stațiile Ștefan cel Mare și Pipera și până la sfârșitul săptămânii cele de la Piața Iancului. Primarul a adăugat că are „toată simpatia” pentru angajații firmelor care dețineau chișcurile, dar că au fost păcăliți, pentru că lucrau în spații amplasate ilegal.

În cursul dimineții de sâmbătă, unele magazine încă funcționau, în timp ce altele aveau deja lacătul pus la ușă.

Acest lucru se întâmplă pentru că este și weekend. Conflictul dintre sindicaliști și conducerea Metrorex este unul vechi. Oficial, a expirat termenul până la care spațiile comerciale trebuiau eliberate și predate către Metrorex.

Aceste spații comerciale sunt administrate de către sindicatul de la metrou, sindicat ce este condus de Ion Rădoi de mai bine de 30 de ani. Sindicatul câștiga în fiecare an un milion de euro, din închirierea acestor spații. De data aceasta, sindicatul trebuie să îi convingă pe comercianți să eliberarea spațiile și să le predea către Metrorex.

Odată ce vor fi predate companiei, spațiile comerciale care nu îndeplinesc normele de evacuare în caz de urgență vor putea fi demolate.

Citeşte şi: Metrorex începe evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou săptămâna acesta. „Contractul de asociere a expirat”