DENIS ALIBEC a semnat cu Steaua. Astra va primi 1,5 milioane de EURO

Denis Alibec a semnat, marţi noapte, pe patru ani cu Steaua. Atacantul în vârstă de 25 de ani se va alătura în iarnă lotului condus de Laurenţiu Reghecampf.

28 sept. 2016, 07:02
DENIS ALIBEC a semnat cu Steaua. Astra va primi 1,5 milioane de EURO

Denis Alibec a semnat pe patru ani, cu un salariu lunar de 20.000 de euro. Astra va primi 1,5 milioane de euro, în două tranşe, prima imediat, a doua în iarnă. Alibec are o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro.

Astra a fost obligată să accepte oferta, deoarece cu banii din prima tranşă va achita datoriile pentru a putea încasa bonusurile de la UEFA. Dacă există datorii, UEFA amână plata banilor din participarea în cupele europene (Europa League în cazul Astrei). Mai mult, Comisia de Licențiere a Federației Române de Fotbal controlează situația financiară a cluburilor și, în cazul unor nereguli, se poate ajunge chiar la depunctări.

„Ne-am tot chinuit să-l luăm de un an. Am avut o discuţie şi simţeam că se rezolva ceva. Am vorbit cu Şumudică şi am simţit ceva, dar el nu putea să zică. Apoi am vorbit cu Dani Coman şi a zis că este de acord cu oferta de 1,5 milioane de euro. Pe cinci ani a semnat cu Alibec. Salariul este de 13.500 în primul an, apoi 20.000 pentru fiecare sezon. Am vorbit şi cu mama lui Denis, i-am zis să-l lase pe mâinile mele, că e pe mâini bune. I-am pus clauză în contract de 20 de milioane de euro. El a zis că vrea 10 milioane, dar i-am spus că nu-l dau pe 10 milioane. I-am pus şi clauză să nu joace împotriva noastră, ca să nu existe conflict de interese. Şumudică mi-a zis că nu-l mai bagă în meciurile din campionat, ci doar în Europa”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport.

Steaua îl mai vrea de la Astra şi pe Junior Morais, pentru care oferă 300.000 de euro.