Denunţul anului la DNA. Bogdan Olteanu l-a turnat pe Călin Popescu Tăriceanu

Publicat: Sâmbătă, 06 August 2016 11:36 // Actualizat: Sâmbătă, 06 August 2016 11:36 // Sursa: romaniatv.net

Călin Popescu Tăriceanu a fost turnat în faţa procurorilor anticorupţie chiar de către Bogdan Olteanu. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a recunoscut că a intervenit la prim-ministrul de la acea vreme pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Totul, la comanda lui Sorin Ovidiu Vîntu care ar fi dat un milion de euro mită.

Bogdan Olteanu le-a povestit anchetatorilor cum s-a vazut cu SOV în Deltă şi au stabilit acolo detaliile despre numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. De asemenea, Olteanu a mers şi a avut o discutie chiar la Guvern cu Călin Popescu Tăriceanu şi i-a spus acestuia că el ar vrea ca Liviu Mihaiu să ajungă guvernator al Deltei, lucru care s-a şi întâmplat.

Practic, Olteanu recunoaşte traficul de influenţă, chiar dacă spune că nu a primit niciun ban, transmite România TV.

Citeşte şi:  Înalta Curte: Numirea unor persoane în funcţii publice în schimbul unor bani reprezintă un fenomen de o gravitate extremă

"Numirea persoanelor în diferite funcții publice de către politicieni în schimbul plății unor sume de bani reprezintă un fenomen de o gravitate extremă pentru societatea românească, având în vedere că este de natură să ducă la perpetuarea și multiplicarea corupției. Funcționarii numiți în acest mod sunt stimulați să săvârșească, la rândul lor, infracțiuni pentru a recupera sumele avansate, cu consecința fraudării exponențiale a resurselor care ar trebui să contribuie la dezvoltarea societății. Acest fenomen, care apare relativ frecvent în practica organelor judiciare, impune un răspuns ferm al autorităților, având în vedere că lăsarea în libertate a inculpaților acuzați de fapte de o asemenea gravitate poate crea în rândul cetățenilor un sentiment de neîncredere și temerea că asemenea fapte se vor perpetua", declară magistratul în motivarea deciziei prin care a decis arest la domiciliu pentru Bogdan Olteanu.

Citeşte şi: Liviu Mihaiu, în faţa procurorilor DNA: Vîntu mi-a spus că va aranja să fiu guvernator al Deltei Dunării

"Martorul Mihaiu Liviu a arătat că a fost întrebat de Vîntu dacă vrea să ocupe postul de guvernator al Deltei Dunării. Întrucât Mihaiu Liviu a fost de acord, Vîntu i-a spus că va aranja acest lucru. Ulterior, Mihaiu Liviu a fost chemat la Guvern, unde premierul Tăriceanu i-a spus că va fi numit guvernator. Martorul a precizat că - 'Vîntu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru'. Ulterior, Mihaiu Liviu a aflat că Vîntu a dat bani pentru această numire", se arată în motivarea deciziei prin care judecătorii au decis ca Bogdan Olteanu să stea în arest la domiciliu.


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan olteanu Călin Popescu Tăriceanu dna
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 aug 21:47
Răspunde | Votează email 20 email
vrajeala
Toate numirile in functii mari se fac pe baza de interventii , numite propuneri . Nimic nou sub soare . Este o noua 'bomba' rasuflata caracteristica televiziunii securiste ghitatv .
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H