Deparazitarea externă la câini făcută acasă – mai simplă decât crezi!

Zgărdița antiparazitară nu este neapărat o metodă de înlăturare a paraziților existenți, ci o metodă foarte bună de prevenire a apariției acestora
Alina Costache
20 sept. 2022, 16:48
Deparazitarea externă la câini făcută acasă – mai simplă decât crezi!

Deparazitarea externă la câini se face destul de ușor și nu este ceva care să necesite stres, griji sau cunoștințe medicale din partea ta. Cei mai mulți deținători de câini apelează la deparazitarea la veterinar, pentru a nu se complica cu riscurile deparazitării acasă. Totuși, noi dorim să vă informăm că există variante sigure de deparazitare externă  pentru câini pe care le puteți aplica acasă.

Haideți să vedem, așadar, care sunt variantele de deparazitare externă pe care le aveți la îndemână pentru cățelul vostru mult iubit!

Deparazitarea externă la câini – variante pentru a o face singur

Zgarda antiparazitară pentru câini

Zgărdița antiparazitară nu este neapărat o metodă de înlăturare a paraziților existenți, ci o metodă foarte bună de prevenire a apariției acestora. Această zgărdiță nu are efecte negative asupra pielii cățelului, motiv pentru care poate fi purtată oricând.

Când doriți să achiziționați o astfel de zgardă antiparazitară pentru câini, este important să acordați o atenție sporită calității ei. În funcție de vârsta pentru care este destinată, ori pentru dimensiunile și greutatea cățelului, aceasta va avea o concentrație diferită de substanțe.

Din acest motiv, un câine de talie mare nu va putea purta eficient aceeași zgărdiță ca un câine de talie mică, pentru că aceștia necesită o concentrație diferită de substanțe antiparazitare. Alegeți zgarda în funcție de vârsta și greutatea câinelui.

Aceste zgărdițe au, totuși, unele condiții de utilizare. În primul rând, cățelul trebuie să aibă vârsta minimă de 3 luni pentru a putea să o poarte în siguranță. În al doilea rând, este interzis ca zgărdițele destinate cățeilor să fie purtate de pisici și invers.

Pipeta antiparazitară pentru câini

 

Pipeta antiparazitară pentru câini este unul dintre cele mai cunoscute moduri de deparazitare a animalelor de companie. Aceasta poate fi aplicată la medicul veterinar, dar și acasă, dacă sunt respectate regulile de bază.

Ideea principală este ca această pipetă să fie aplicată între omoplați, direct pe piele, astfel încât cățelul să nu poată linge substanța din zona aplicată. Odată ingerată, aceasta poate să îi cauzeze disconfort digestiv (în cel mai bun caz) și este recomandată ducerea de urgență la cabinetul veterinar. Din acest motiv, pentru a evita orice situație neplăcută, este indicat să o aplicați între omoplați, unde cățelul nu poate să o lingă.

De obicei, pipeta are nevoie de aproximativ 4 săptămâni între aplicări, pentru a nu avea efecte negative asupra cățelului, însă acest lucru depinde de la o marcă la alta. Cel mai bine este să cereți sfatul medicului veterinar și să citiți cu atenție indicațiile și recomandările de pe prospect și/sau de pe cutie.

Spray-ul antiparazitar

Spray-ul antiparazitar pentru câini este una din cele mai accesibile variante de deparazitare și prevenire a apariției paraziților. Acesta, odată cumpărat, nu va fi utilizat în totalitate, motiv pentru care vă va fi mereu la îndemână.

Se poate aplica inclusiv la căței tineri, neprezentând un pericol pentru aceștia. Este recomandat să discutați, totuși, cu medicul veterinar când doriți să achiziționați un astfel de spray, pentru că medicul vă va recomanda cel mai potrivit model pentru animăluțul vostru.

Șamponul antiparazitar

Șamponul antiparazitar nici nu previne apariția paraziților, nici nu are rol de a-i îndepărta. Ceea ce face acest șampon este de a calma pielea care a fost mușcată de insecte. Din acest motiv, este neapărat necesar ca șamponul antiparazitar să fie folosit împreună cu alte soluții de deparazitare, de tipul zgărdițelor și al pipetelor.

Șamponul de sine stătător, în afară de calmarea pielii mușcate de insecte, nu va avea alt rol, așa că nu veți reuși să vă ajutați animăluțul prea mult dacă nu combinați două metode de deparazitare.

 

Pudrele antiparazitare

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale pudrei antiparazitare este acela că poate fi administrată și la cățeii mici. Secretul, pentru o eficiență mai mare, este să o aplicați la baza firului de păr, astfel încât să se extindă pe piele, pe o suprafață cât mai mare.

Este indicat să nu o aplicați prea des pe pielea cățelului și, în cazul în care observați prezența paraziților, să o folosiți în combinație cu șamponul antiparazitar. Ideal ar fi să folosiți pudra mai întâi, o lăsați să acționeze câteva ore, iar apoi să îi faceți o băiță blănosului cu șamponul mai sus menționat. În acest fel veți îndepărta excesul de pudră, pentru ca pielea cățelului să nu se usuce și îi veți și calma pielea acolo unde a fost mușcată.

 

Așadar, este simplu să deparazitezi extern câinele chiar acasă la tine, folosind antiparazitare externe adecvate!

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Drum drept spre pace. Ucraina și SUA au semnat acordul pe minerale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici