Departamentul pentru Români de Pretutindeni deschide sesiunea de proiecte pentru protejarea şi consolidarea identităţii româneşti din afara graniţelor

Gheorghe Cârciu, secretar de stat în Departamentul pentru Români de Pretutindeni, a anunţat marţi startul unei noi sesiuni de proiecte care să consolideze comunităţile de români din diaspora.

28 feb. 2023, 14:49
Departamentul pentru Români de Pretutindeni deschide sesiunea de proiecte pentru protejarea şi consolidarea identităţii româneşti din afara graniţelor

Secretarul de stat al Departamentului pentru Români de Pretutindeni Gheorghe Cârciu anunţă, cu acest prilej, faptul că bugetul destinat finanţării acestui tip de proiecte a crescut de patru ori faţă de anii precedenţi şi încureajează toţi românii să înscrie ideile menite să întărească identitatea românească peste hotare.

„Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) lansează astăzi, 28 februarie, Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2023!

„Mi-am propus ca Departamentul pentru Românii de Pretutindeni să se implice mai puternic în protejarea și consolidarea identității comunităților românești din afara granițelor. Avem un buget de patru ori mai mare și astăzi lansăm sesiunea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Trebuie și este normal să sprijinim cât mai mult românii de pretutindeni, întrucât cifrele oficiale și neoficiale ne arată fără niciun dubiu că mai avem o Românie în afara granițelor noastre. În toată perioada mandatului meu, îmi doresc să am un dialog sincer, asumat, constructiv cu asociațiile și românii de pretutindeni. Împreună, prin consultări succesive, am construit noul ghid de finanțare. Îi invit pe toți să-l acceseze pentru proiecte care să fie derulate în interesul și pentru întărirea identității românești”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Vă așteptăm cu proiecte valoroase, în beneficiul românilor din afara granițelor!

Ghidul de finanțare nerambursabilă 2023 și documentele de interes, în format editabil, sunt disponibile aici: https://dprp.gov.ro/…/gheorghe-carciu-secretar-de-stat…/„, este comunicatul postat pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Români de Pretutindeni.

Citeşte şi: Barometrul vizibilităţii miniştrilor: cel mai mult a urcat în top Rafila, iar cele mai mari căderi le-au avut Aurescu, Virgil Popescu şi Grindeanu