Dependenţa de alcool şi dragostea, percepute la fel de creier. Află de ce

Cercetari recente au scos la iveala faptul ca dragostea, Sentimentul in sine, este perceput de creierul uman la fel ca si dependenta de alcool. Rezultatele au fost obrinute in urma unui amplu studiu care a avut loc in Statele Unite ale Americii iar concluziile sunt cu adevarat incredibile.

09 ian. 2015, 08:33
Dependenţa de alcool şi dragostea, percepute la fel de creier. Află de ce

Avand in vedere ca dragostea este la fel ca si dependenta de alcool, se explica, sustin cercetatorii, de ce persoanelor le este greu sa se acomodeze atunci cand ies dintr-o relatie suferind.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au scanat creierul unui grup de voluntari, care trecusera printr-o despartire, in timp ce li s-au aratat fotografii cu fostul partener de viata.

Astfel, s-a observat ca la nivelul creierului s-au activat regiunile care raspund de recompensa, dependenta de alcool, tutun sau stupefiante.

Dragostea este ca un viciu. O dependenta puternica, dar minunata, cand lucrurile merg bine, si de-a dreptul ingrozitoare atunci cand lucrurile nu merg intr-o directie buna, explica autorul studiului, antropologul Helen E. Fisher.

Continuarea pe Lyla.ro.