DEPENDENŢA de FACEBOOK este o tulburare psihică

FACEBOOK provoacă dependenţă. Potrivit specialiştilor, autorităţile medicale din întreaga lume trebuie să recunoască în mod oficial dependenţa de Internet şi alte dispozitive digitale drept o tulburare psihică.

18 iun. 2014, 09:45
DEPENDENŢA de FACEBOOK este o tulburare psihică

Dependenţa de Facebook este o boală. Un studiu recent realizat de compania internatională Experian dă exemplul situaţiei din Singapore. „Locuitorii din Singapore petrec o medie de 38 de minute într-o singură sesiune de navigat pe Facebook, aproape de doua ori mai mult decât americanii”, arată gulfnews.com. Potrivit lui Adrian Wang, psihiatru la Centrul Medical Gleneagles din Singapore, adicţia digitală ar trebui să fie recunoscută drept o tulburare psihică.

Citeşte şi Facebook a lansat Slingshot, propria sa aplicaţie de schimb de fotografii

„Pacienţii vin la mine cu probleme legate de stres şi anxietate, însă modul lor de a face faţă situaţiei este să îşi petreacă timpul online, pe reţelele de socializare”, a declarat Wang pentru South China Morning Post.

Dacă jocurile video reprezintă o obsesie a trecutului, tendinţele de astăzi se referă la dependenţa faţă de reţelele sociale şi descărcarea clipurilor de pe Internet.

Citeşte şi Dragostea CĂUTATĂ pe INTERNET i-a costat SCUMP. Ce trebuie să faci ca să NU AJUNGI ca EI

Astfel de persoane prezintă simptome precum incapacitatea de a se controla, anxietate în cazul în care nu au smartphone-ul în apropiere, scăderea productivităţii la şcoala sau la muncă şi nevoia constantă de a-şi verifica telefonul.