Deputat PC, EXCLUS din partid pentru că îl susţine la prezidenţiale pe Klaus Iohannis

Biroul Executiv Central al Partidului Conservator a decis marţi excluderea din partid a deputatului Ovidiu Raeţchi, având în vedere susţinerile afişate de acesta în afara poziţiilor oficiale ale formaţiunii care privesc, între altele, candidatul la prezidenţiale, a declarat pentru Agerpres Codrin Scutaru, vicepreşedinte al PC.

23 sept. 2014, 13:18
Deputat PC, EXCLUS din partid pentru că îl susţine la prezidenţiale pe Klaus Iohannis

‘La Biroul Executiv Central al Partidului Conservator de astăzi s-a luat decizia, în unanimitate, cu o singură abţinere, de excludere din partid a colegului nostru, deputatul Ovidiu Raeţchi, la propunerea preşedintelui PC, Daniel Constantin. Ovidiu Raeţchi a avut poziţii care s-au situat în afara poziţiei oficiale a partidului, asta a dus la această excludere.

Respectiv, noi am decis în Consiliul Naţional (din luna iulie – n.r.), printr-o rezoluţie scrisă, susţinerea candidatului Victor Ponta, preşedintele PSD, la alegerile prezidenţiale. PC rămâne consecvent acestei decizii şi domnul Raeţchi a afirmat public necesitatea susţinerii la prezidenţiale a lui Klaus Iohannis, asta după ce sugera în trecut, după ruperea USL, că domnul Antonescu ar fi fost cel mai potrivit să fie preşedinte’, a afirmat vicepreşedintele PC.

Codrin Scutaru a mai precizat că Ovidiu Raeţchi s-a exprimat pentru o ideologie de partid de centru-dreapta de tip neoconservator, în vreme ce în documentele adoptate de conducerea formaţiunii s-a optat pentru ideologia de centru-dreapta care promovează social-liberalismul.