Deputat PNL, despre înscrierea lui Băsescu în PMP: „Este o iniţiativă moartă”

Deputatul liberal Mircea Toader a afirmat, vineri, la Galaţi, că în opinia sa înscrierea lui Traian Băsescu în PMP "este o iniţiativă moartă" şi a respins informaţiile potrivit cărora ar urma să se alăture acestui partid.

09 oct. 2015, 13:38
Deputat PNL, despre înscrierea lui Băsescu în PMP: „Este o iniţiativă moartă”

Traian Băsescu este un politician abil. Sigur că în momentul când intri într-un partid mai micuţ ai şanse să-l mai revitalizezi, dar după mine este o iniţiativă moartă… Ca partid, este fracţiune din Partidul Democrat, nu e altceva, cu Băsescu împreună, nu? Pentru că şi Băsescu a spus la revedere PD, rămân cu Elena Udrea„, a declarat, vineri, Mircea Toader, într-o conferinţă de presă la Galaţi, scrie Mediafax.

Întrebat dacă îi mai este dor de Traian Băsescu aşa cum ar fi afirmat în trecut, Toader a răspuns: „Traian Băsescu are lucrurile lui bune: uitaţi-vă că nu există un lider politic de nivelul lui, ca să fim cinstiţi (…). Traian Băsescu a fost, într-adevăr, pentru mine un conducător politic bun, deciziile pe care le-a luat sunt deciziile lui personale, dar pot să vă spun că pe mine nu m-a contactat nimeni din niciun partid din România, asta de vreo 15 ani de când sunt, nu vrei domnule să vii la noi? Nimeni”.

Mircea Toader a ţinut să precizeze că a fost sunat de mai multe persoane care l-au întrebat dacă se va înscrie şi el în PMP, însă a respins vehement această posibilitate.

„Pe mine m-au sunat cel puţin nu ştiu câţi – domnule, am auzit că te duci la PMP. Eu am spus inclusiv când a plecat Băsescu din PD şi a spus la revedere PD, eu am spus că am intrat în PD şi din acesta plec, când se va desfiinţa. S-a desfiinţat, e adevărat, dar e într-un alt partid. Când se va desfiinţa PNL ăsta mare, plec, dar nu apucaţi, că mă las de politică până atunci. Nu mă duc nicăieri, indiferent de cât de bine cotat sau cât de puţin cotat sunt, şi cu asta am încheiat”, a mai spus Mircea Toader.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat vineri că s-a înscris în PMP, precizând că cel mai important motiv pentru revenirea sa în viaţa politică este apărarea mandatelor sale prezidenţiale.

Băsescu a declarat, vineri, că revine în viaţa politică pentru a-şi apăra cele două mandate şi pentru a se apăra pe sine de „campania furibundă de denigrare” , despre care afirmă că este purtată împotriva sa începând din 22 decembrie 2014.