Deputat PSD, ameninţat în secţia de poliţie din Bucureşti. Reacţia Poliţiei Capitalei

Clipe de groază pentru un deputat PSD, chiar in interiorul sectiei de politie. Petre Florin Manole a povestit că a fost ameninţat în secţia 1 de Poliţie , de trei indivizi, de faţă cu poliţistul de serviciu. Deputatul spune că polițiștii au asistat pasivi la intreg scandalul.

23 dec. 2018, 08:55
Deputat PSD, ameninţat în secţia de poliţie din Bucureşti. Reacţia Poliţiei Capitalei

Deputatul PSD Petre Florin Manole a relatat, pe Facebook, că a ajuns sâmbătă seară la Secția de Poliție 1 din Capitală, unde ar fi fost amenințat de trei indivizi.

„Sunt chiar acum la Secţia de Poliţie nr 1. Ascult cum sunt ameninţat de 3 indivizi: te omor, cuţite, ieşi afară să vezi tu, etc. Am venit aici pentru că o rudă, lovită şi ameninţată, m-a sunat – e dreptul său legal să facă asta. Mi-a spus că 3 bărbaţi îl ameninţă în secţia de poliţie şi îi e frică pentru că poliţiştii asistă pasivi. Am pus totul pe seama panicii: poate e speriat, poate exagerează. În zona de relaţii cu publicul, în faţa poliţistului de serviciu sunt ameninţat la rândul meu”, a relatat sâmbătă seara, pe Facebook, deputatul PSD.

Manole menţionează că, dacă depune o plângere, nu poat aduce probe audio-video pentru că – i se spune – supravegherea în interiorul secţiei e doar video, nu şi audio.

„Dar cazul meu e simplu. Nu mi-e frică. Ce fac însă alţii, mai vulnerabili, în alte cazuri? Le influenţează ameninţările declaraţiile pe care le fac? Sigur că da. E normal să te temi pentru siguranţa ta ÎN secţia de poliţie? Sigur că nu. O să adresez o întrebare Ministrului de Interne: câte secţii au supraveghere audio-video? Câte nu au? Cum putem să remediem situaţia? Este imperativ să rezolvăm această problemă. Dacă ea există la Secţia nr 1, în centrul Bucureştiului, sigur există şi în alte părţi. Încrederea cetăţeanului în instituţii este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii ameninţat în secţia de poliţie”, încheie deputatul PSD.

Postarea sa are peste 200 de comentarii, iar persoanele care au scris îi reproşează parlamentarului că această situaţie este cauzată de politica PSD, partid din care şi el face parte, de favorizare a infractorilor, prin măsuri pe care el însuşi le-a votat în Parlament.

Poliţia Capitalei a reacţionat în urma acuzaţiilor făcute de deputatul PSD.

„La data de 22.12.2018, Sectia 1 Poliție a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat , șofer la o companie de taxi , cu privire la faptul că fost agresat fizic de către un client pe care l-a transportat la o adresă de pe raza sectorului 1. La fata locului, agenții de siguranță publică au identificat persoana indicată de reclamant, un bărbat aflat vădit sub influența băuturilor alcoolice. Din primele verificări a rezultat faptul că, taximetristul l-a transportat pe acesta și pe un prieten al său la o adresă aflată în zona de competență a Secției 1 Poliție, iar la aproximativ o jumătate de ora, după ce preluase și alți clienți, a fost direcționat înapoi la adresa de către dispeceratul firmei de taxi, întrucât se reclama pierderea unui telefon mobil. Taximetristul a verificat împreuna cu clientul interiorul mașinii, dar telefonul nu a fost gasit, după care, clientul, l-ar fi lovit cu palma pe angajatul companiei de taxi. Bărbații au fost conduși la subunitate de poliție , unde s-a prezentat și un alt bărbat, care și-a declinat o calitate oficială, s-a recomandat prieten al persoanei vătămate și care a insistat sa fie de fata la audierea persoanelor implicate. Având în vedere că acesta nu era apărător ales al vreuneia dintre persoane și nici reprezentant legal, nu i s-a permis accesul. Ulterior, persoana a afirmat ca ar fi fost amenințată in holul secției de către bărbatul reclamat de către prietenul său, dar a refuzat sa depună plângere in acest sens. Angajatul companiei de taxi a formulat plângere pentru lovire sau alte violente”, transmite Politia Capitalei.