Deputat PSD, membru în comisia SRI: Declaraţiile lui Traian Băsescu afectează interesele României

Afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că premierul Victor Ponta ar fi fost agent al SIE sub acoperire afectează interesele României, a declarat marţi deputatul PSD Sorin Grindeanu, membru în Comisia de control a activităţii SRI.

14 oct. 2014, 14:39
Deputat PSD, membru în comisia SRI: Declaraţiile lui Traian Băsescu afectează interesele României

Cred că declaraţiile lui Traian Băsescu, chiar dacă nu sunt reale, afectează România. Noi ne aflăm într-un sistem – dacă vreţi să vorbim de sisteme militare, de informaţii, de tot ce înseamnă sisteme de securitate, şi ne înscriem într-un parteneriat, suntem membri NATO. Oricum dai această declaraţie, afectează interesele României’, a afirmat marţi Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Parlamentarul PSD susţine că sursa ‘răutăţii’ preşedintelui Băsescu se găseşte în scorul pe care Elena Udrea îl are în sondaje, iar atacurile proferate reprezintă o ‘deturnare’ a agendei electorale.

Radu Mazăre: TRAIAN BĂSESCU are o strategie a lui de campanie ca să-şi scoată IUBITA

Prin această declaraţie, Traian Băsescu încearcă să deturneze agenda electorală şi încearcă să nu răspundă la probleme sociale grave, care s-au întâmplat în timpul guvernărilor care s-au perpetuat sub mandatul său: tăieri de salarii, de pensii, de indemnizaţii, de locuri de muncă. Cred că Traian Băsescu este extrem de tulburat citind anumite sondaje şi văzând cum stă în sondaje Elena Udrea şi, de aici, izvorul de răutate şi de rea-voinţă de care dă dovadă’, spune Grindeanu.

El crede că în această campanie electorală vor mai urma şi alte lucruri neadevărate spuse de preşedintele Băsescu.

‘Se uită şi Băsescu pe sondaje şi vede că şanse are Klaus Iohannis, pentru că dacă eşti realist, îţi dai seama că bătălia nu se duce între Elena Udrea şi alţii, ci între Ponta şi Iohannis. Cred că Traian Băsescu vrea să-l ajute indirect pe candidatul Dreptei, Klaus Iohannis. Românii au de ales între un preşedinte care ar vrea să schimbe acest model pe care Băsescu l-a instaurat în cei 10 ani, de preşedinte iresponsabil şi un preşedinte responsabil’, a conchis Grindeanu.

Liviu Dragnea: Băsescu, un SECURIST BĂTRÂN, disperat şi supărat că FEMEIA pe care o susţine se face de râs

Premierul Victor Ponta a calificat, marţi, la Iaşi, drept ‘minciuni’ afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora liderul social-democraţilor a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001.

Întrebat de jurnalişti dacă este ceva adevărat din ce a spus şeful statului luni seară, Ponta a răspuns: ‘Nu, sunt numai minciuni’.

‘După ce am terminat Facultatea de Drept, în 1995, şi până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile ţării. Mi-am servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru şi o voi face la fel ca preşedinte al României’, a afirmat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001, fapt care explică ”propulsarea” acestuia la Parchetul General.

‘Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 – 2001 a fost ofiţer acoperit al SIE (…). A fost ofiţer SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General’, a afirmat şeful statului, la Realitatea TV