Deputat PSD, reacţie virulentă la adresa partenerilor de coaliţie: „Acum 3 ani, liberalii voiau alegeri anticipate cât mai repede, acum fug de votul românilor ca dracul de tămâie”

Deputatul PSD Marian Mina îi acuză pe liberali, într-o postare pe Facebook, că "au uitat că sunt la guvernare", după ce liderii PNL au cerut comasarea alegerilor din 2024.

04 mai 2023, 16:54
Deputat PSD, reacţie virulentă la adresa partenerilor de coaliţie: „Acum 3 ani, liberalii voiau alegeri anticipate cât mai repede, acum fug de votul românilor ca dracul de tămâie”

Liberalii s-au dat jos de pe stâlpii de telegraf și s-au apucat de comasat alegeri! Cum e viața asta: acum 3 ani le săreau batistele pe nas că vor alegeri anticipate cât mai repede, acum fug de votul românilor ca dracul de tămâie. Eu cred că, și dacă facem o sesiune specială de alegeri pentru ei, ca extragerile loto de sărbători, în care să candideze singuri, au toate șansele să iasă pe locul doi! Aici au ajuns„, scrie Marian Mina pe Facebook.

Deputatul PSD îi transmite primvicepreşedintelui PNL Dan Motreanu că ultima grijă a românilor o reprezintă comasările alegerilor.

Motreanu, românilor nu le arde de comasări! Revin cu rugămintea să nu le mai spui primarilor din judeţ că vom candida pe liste comune! Chestia asta există doar în mintea ta de ministru – de 2 săptămâni – autopropus pe la toate ministerele! Ați uitat că sunteți la guvernare. Liberalule, democrația înseamnă alegeri! Munciți ceva și oamenii vor aprecia, cu siguranță! Nu mai mutați trecerea de pietoni, precum borfașii la accidente, că poate – poate scăpați. Nu scăpați! Românii au văzut deja de ce sunteți în stare„, a răbufnit Marian Mina pe Facebook.

Reamintim că Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, a prezentat, recent, argumentele pentru comasarea alegerilor în 2024, subliniind faptul că PNL doreşte ca, în 2024, să nu se concentreze pe bătălii politice: „Ne dorim să fie un an cât mai uşor, astfel încât economia sa meargă pe un curs normal”.

Vă informez că această temă este pe masa coaliţiei în discuţie. Spre deosebire de colegii noştri, parteneri de coaliţie, PNL a testat subiectul în sondajele de opinie şi am venit cu aceste argumente, nu ne-am ferit să le expunem şi în spaţiul public, am venit şi în coaliţie cu ele. Sunt argumente care aragtă că ideea de comasare este un lucru important pentru anul 2024 dacă ne dorim ca acest an să nu fie un an al stagnării şi dacă ne dorim ca dezbaterea publică la nivel de 2024 să nu se transforme în haos.

Această opţiune este discutată în interiorul PNL, avem un Comitet de lucru un grup de lucru, de experţi, jurişti din interiorul partidului cvare au pus pe hârtie argumentele care ţin de constituţionalitate, ideile care ţin de oportunitate şi de asemenea am pus pe hârtie inclusiv proiectele de lege care trebuie depuse în Parlament dacă va exista o decizie politică la nivel de coaliţie”, a spus Alina Gorghiu la Senat.

PSD a respins din start ideea comasării alegerilor de anul viitor, susţinând că România are alte priorităţi şi că solicitarea liberalilor nu este decât un „moft”.

România are cu totul şi cu totul alte priorităţi în acest moment. Tehnic nu se poate face. Indiferent ce ai comasa. Ai putea să comasezi maxim alegerile locale cu cele parlamentare, dar trebui să ai un motiv foarte serios, potrivit Constituţiei, pentru care modifici data alegerilor şi prelungeşti mandatele aleşilor locali cu câteva luni.

Data trecută am avut pandemia, aveam stare de urgenţă în România, astăzi ce avem ca să prelungeşti mandatele primarilor? Mofturi şi dorinţa de a câştiga electoral? Îmi pare rău! Regulile electorale trebuie să fie extrem de stricte şi nu modificate după propriul interes sau interesul partidului de la guvernare, indiferent care este acela”, a declarat liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, la RFI.