Deputat PSD: Servilismul lui Eugen Tomac faţă de Băsescu îngroapă Partidul Mişcarea Populară

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu condamnă atitudinea liderului Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, subliniind faptul că acesta "se comportă exact ca un tonomat alimentat cu fise de la Cotroceni" pentru a satisface dorințele politice ale președintelui Băsescu, principalul responsabil pentru blocarea privatizării CFR Marfă.

09 aug. 2013, 18:13
Deputat PSD: Servilismul lui Eugen Tomac faţă de Băsescu îngroapă Partidul Mişcarea Populară

„Noul purtător de cuvânt al președintelui Băsescu, Eugen Tomac, este într-o campanie disperată de imagine. Amenințările pe care acesta le proferează nu sunt decât o dovadă a lipsei de maturitate politică și a gradului de servilism față de Traian Băsescu, pentru a-i mulțumi pentru funcția de păpușă pe care acesta i-a oferit-o în Partidul Mișcarea Populară. Pretenția PMP de a fi altceva decât un alt PDL  se ruinează din start, și nu va mira pe nimeni faptul că acest tip de servilism față de Băsescu va îngropa partidul care nici n-a apucat să se nască bine. Dacă domnul Eugen Tomac își asumă funcția de tonomat, alimentat cu „fise”, a se citi idei și abordări, interese și resentimente, de la Cotroceni, este treaba domniei sale. Dar va îngropa și speranța că în România poate să se afirme o nouă generație de politicieni. Dacă cineva vrea să voteze dreapta băsistă, alege PDL, care măcar e originalul, nu PMP, o copie, o aceeași Mărie cu altă  pălărie.

Ceea ce trebuie să realizeze domnul Tomac este că privatizarea CFR Marfă se află pe masa lui Traian Băsescu, iar acesta refuză să-și asume responsabilitatea și să trateze acest subiect cu transparență. Este un sofism ieftin acela că în CSAT nu se aprobă contracte de privatizare. Atâta timp cât s-a discutat privatizarea CFR Marfă, se discută tot procesul, inclusiv contractul, care finalizează procesul. Numai în comunism existau carne și unt în principiu; acum nu există privatizare în principiu. Este un proces concret, și dacă CFR Marfă are o dimensiune strategică, ce ține de interesul național, și contractul trebuie să facă obiectul atenției CSAT. Asta dacă toată această dezbatere vrea să aibă o logică și o finalitate. Prin piedicile pe care le pune și prin refuzul său de a prezenta informațiile cu care se laudă că le-ar deține, președintele este principalul factor de blocaj pentru continuarea procedurilor.

Iar dacă tot ia drumul Parchetului General, domnul Tomac poate dă și ceva explicații despre neregulile în cheltuirea banului public, petrecute atunci când ocupa o poziție guvernamentală, nereguli pe care i le impută Curtea de Conturi  a României. Oricum, a muta lupta politică în curtea justiției este un semn de neputință și de lipsă de argumente.

Așteptăm de la domnul Tomac, și de la șeful său de la Cotroceni, domnul Traian Băsescu, seriozitate în abordarea acestui subiect, și responsabilitate în abordarea unui proces care nu poate fi doar un pretext pentru a-l ataca pe premier. Sunt în joc sute de milioane de euro, dar mai ales mii de locuri de muncă, și viața a zeci de mii de români”, a declarat deputatul Ionuț Vulpescu.