Deputaţii depun jurământul. În cursul după-amiezii, încep audierile miniştrilor VIDEO

Camera Deputaţilor a început, joi dimineaţa, şedinţa în care noii deputaţi depun jurământul. Dintre cei 412 de deputaţi, 409 sunt aşteptaţi să depună joi jurământul. Doi deputaţi nu au mandatele validate, iar un al treilea, Daniel Geantă, a cerut amânarea jurământului din motive medicale.

20 dec. 2012, 08:14
Deputaţii depun jurământul. În cursul după-amiezii, încep audierile miniştrilor VIDEO

Preşedintele Comisiei de validare, Florin Iordache, a cerut amânarea validării mandatelor lui Petre Roman şi Andrei Condurăţeanu. Aceştia nu au depus toate actele necesare validării deoarece sunt bolnavi şi nu s-au putut prezenta la Parlament.

Daniel Geantă are mandatul validat, dar este şi el bolnav şi va depune jurământul într-o şedinţă ulterioară.

Şedinţa Camerei este condusă de către Dinu Giurescu (PC), cel mai vârstnic deputat.

Preşedintele de şedinţă a anunţat că la plen şi-au înregistrat prezenţa până la această oră 301 deputaţi aleşi, dintr-un total de 412, apoi a supus la vot ordinea de zi.

Primul care a depus jurământul a fost Mircea Duşa, încă ministru de Interne, venit de la Botoşani, unde a supervizat operaţiunile de supervizare. Un ministru desemnat, Liviu Dragnea, a avut probleme la jurământ deoarece a uitat prima dată să pună mâna pe Biblie şi pe Constituţie.

După ce deputaţii vor jura, se va constitui noul Birou Permanent şi se va stabili componenţa comisiilor, urmând ca după-amiază să înceapă audierile miniştrilor în comisiile de specialitate reunite din Cameră şi Senat.