Deputaţii jurişti au adoptat raportul de admitere pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a adoptat marţi raport de admitere pentru proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare.

11 iun. 2019, 14:18
Deputaţii jurişti au adoptat raportul de admitere pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară

Decizia a fost luată cu 13 voturi favorabile, două împotrivă şi nouă abţineri. Raportul adoptat de comisie a avut amendamente admise şi respinse.

Proiectul este structurat pe următoarele domenii de abilitare care nu fac obiectul legilor organice: Finanţe Publice şi Economie; Administraţie Publică şi Dezvoltare Regională; Afaceri Interne, Muncă şi Protecţie Socială; Comunicaţii şi Societate Informaţională; Sănătate; Cultură şi Identitate Naţională; Agricultură; Dezvoltare Rurală; Transporturi; Fonduri Europene şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege. Ultimul domeniu a fost eliminat de Comisia juridică a Camerei.

Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Senatul a adoptat pe 3 iunie acest proiect de lege.