Deputaţii PNL vor vota „PENTRU” reţinerea şi arestarea Elenei Udrea

Deputaţii PNL vor da un vot pozitiv cererilor DNA de urmărire penală şi reţinere şi arestare preventivă a Elenei Udrea. Prim-vicepreşedintele liberal, Teodor Atanasiu, a declarat că parlamentarii partidului rămân "consecvenţi" şi vor da curs solicitărilor procurorilor. Atanasiu a arătat că nu crede că vor fi "accidente la vot".

21 oct. 2015, 08:02
Deputaţii PNL vor vota „PENTRU” reţinerea şi arestarea Elenei Udrea

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Teodor Atanasiu a declarat, miercuri, că parlamentarii PNL vor vota favorabil cererii DNA.

Cu siguranţă vom rămâne consecvenţi atitudinii pe care am avut-o în ultimul timp şi vom vota pentru încuviinţarea cercetării. De altfel, aţi văzut că indiferent de apartenenţa politică a parlamentarilor, Partidul Naţional Liberal a votat pentru”, a spus liberalul, la RFI.  

Atanasiu a arătat că e „puţin probabil să apară accidente la vot”: „Cred că deja parlamentarii liberali s-au obişnuit cu atitudinea politică pe care am avut-o şi nu cred că acum mai suntem în postura să avem aceste accidente”.

Întrebat dacă l-a surprins că DNA a cerut din nou încuviinţarea Parlamentului pentru reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea în alt dosar, Teodor Atanasiu a răspuns: „Nu este o surpriză tocmai pentru faptul că este un alt dosar. Având în vedere faptul că cercetările privind-o pe doamna Udrea au continuat şi cu alte dosare şi fiind alte fapte noi în alt dosar, este firesc să facă acest demers”.

CITEŞTE ŞI Noul dosar al Elenei Udrea: Deputaţii jurişti au termen până vineri să dea raport pe cererile DNA