Deputatul care a luat BAC-ul în prag de alegeri: La sesiunea din vară 2012, am luat 2.10 la română

Un parlamentar PPDD din Iaşi a reuşit cu greu să ia examenul de maturitate chiar înainte de alegeri, scriu jurnaliştii de la "Bună ziua Iaşi". Asta după ce în sesiunea din vară a obţinut note de 2. Acum Viorel Blăjuţ face parte din Comisia pentru Politică Economică din Camera Deputaţilor.

01 apr. 2013, 12:19
Deputatul care a luat BAC-ul în prag de alegeri: La sesiunea din vară 2012, am luat 2.10 la română

Viorel Blăjuţ a terminat liceul în vara anului 2012, după ce a urmat cursurile la seral ale Liceului Tehnologic Nicolina din Iaşi. Ca mai toţi absolvenţii, a încercat să ia şi examenul de bacalaureat însă profesorii l-au readus în mod brutal cu picioarele pe pământ cadorisindu-l cu 2.10 la proba scrisă la limba română.

Se pare că Blăjuţ a luat ceva mai în serios sesiunea din toamnă astfel că la aceeaşi materie a luat 8.00. Cu nişte note la limită la matematică şi chimie organică, PPDD-istul a reuşit să obţină o medie de 6.16 cu care poate revendica diploma de bacalaureat.

Da, m-am dus în sesiunea de vară din 2012 la bacalaureat şi am luat 2.10 la romana. Atunci nu m-am prea pregătit. După aceea, m-am apucat de învăţat şi am obţinut notă mare!„, a povestit deputatul.

După ce Blăjuţ a scăpat la a doua tentativă din furcile caudine ale bacalaureatului, a dat iama în învăţământul universitar putând-se lăuda în campania electorală de la alegerile din decembrie cu performanţa că este student la două facultăţi: Facultatea de Construcţii şi Instalaţii a Politehnicii ieşene şi Facultatea de Ştiinţe Politice de la Universitatea „Petre Andrei”.

Ajuns în Parlament, colegii din PPDD i-au recunoscut expertiza profesională şi l-au desemnat reprezentant al acestei formaţiuni politici în Comisia pentru politică economică şi privatizare.