Deputatul Cosmin Şandru, trimis în judecată de DNA. Liberalul ar fi promis funcţii apropiaţilor unui parlamentar pentru un motiv uluitor

Deputatul PNL, Cosmin Şandru, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi promis funcţii apropiaţilor unui parlamentar în cazul în care acesta nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

22 dec. 2021, 16:40
Deputatul Cosmin Şandru, trimis în judecată de DNA. Liberalul ar fi promis funcţii apropiaţilor unui parlamentar pentru un motiv uluitor

Liberalul Cosmin Şandru este acuzat de DNA de dare de mită, într-un dosar în care a fost trimis în judecată şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ŞANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României şi BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită”, a transmis, miercuri, DNA.

Citeşte şi: O nouă zi liberă pentru această categorie de români. Legea se va aplica din 2023!

Din rechizitorul întocmit de procurorii anticorupţie reiese că la data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu, Cosmin Şandru şi Nicolae-Florin Bitea ” i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituţii publice, după ce ar fi fost înscrişi formal ca membri de partid”.

”Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată mai sus”, au mai precizat procurorii anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi: Calendar ortodox 23 decembrie 2021. Sfântul Naum de Ohrida, mare făcător de minuni, vindecă orice fel de boală, mai cu seamă tulburările psihice