Deputatul Eduard Martin şi viceprimarul Gabi Stan, EXCLUŞI din PSD după ce au fost TRIMIŞI în judecată

Deputatul Eduard Martin şi viceprimarul municipiului Constanţa Gabi Stan au fost excluşi, luni, din PSD, după ce, săptămâna trecută, au fost trimişi în judecată, alături de fostul primar Radu Mazăre, în dosarul privind contractul încheiat de primărie cu firma de salubrizare Polaris M Holding SRL.

14 dec. 2015, 18:06
Deputatul Eduard Martin şi viceprimarul Gabi Stan, EXCLUŞI din PSD după ce au fost TRIMIŞI în judecată

„Biroul Permanent Judeţean întrunit în şedintă ordinară a luat act de aprobarea în cadrul Comitetului Executiv Naţional, din 9 decembrie, a Codului de etică şi conduită pentru membrii PSD. Biroul Permanent Judeţean a hotărât excluderea din partid a domnilor Stan Gabriel şi Martin Eduard”, se arată într-un comunicat al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Citeşte şi: Unchiul deputatului PSD Eduard Martin, arestat de FBI după ce a încercat să mituiască un ofiţer al Air Force

Săptămâna trecută, fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi primit 8 milioane de euro şi peste 8 milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

Alături de fostul edil al Constanţei, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, deputatul PSD Eduard Martin, asociat al SC Polaris M Holding S.R.L, şi mai mulţi funcţionari din Primăria Constanţa, precum şi omul de afaceri Sorin Strutinsky. În acelaşi dosar vor mai fi judecaţi Gabriel Stan, viceprimar al municipiului Constanţa, Tudoriţa Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp şi Sorina Laura Oprea, funcţionari în cadrul Primăriei Constanţa, la data faptelor.

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat suma totală de peste 2.000.000 euro şi a primit circa 1.000.000 euro şi 2.472.303,8 lei de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

De asemenea, în perioada 2008-2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a primit de la S.C. Polaris M Holding S.R.L., al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste şapte milioane de euro, pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului, scrie Mediafax.

Potrivit DNA, în anul 2008, între S.C. Polaris M Holding S.R.L şi Primăria Constanţa a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani şi un act adiţional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu zece milioane de lei.

Totodată, în perioada noiembrie 2006 – 2013, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a participat la încheierea a 12 contracte între Primărie şi o societate controlată de el şi de Sorin Strutinsky, în valoare totală de peste şase milioane lei.

Tot săptămâna trecută, unchiul deputatului Eduard Martin, Dumitru Martin, acţionar al Polaris Constanţa, a fost arestat de FBI şi acuzat de mituirea unui ofiţer din cadrul Forţelor Aeriene (US Air Force) pentru obţinerea unui contract în valoare de 10,35 milioane dolari la baza Kogălniceanu.

Potrivit Sacramento Bee online, Dumitru Martin, acţionar la Polaris Constanţa alături de deputatul PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI în 1 decembrie, pe Aeroportul Internaţional din San Francisco, unde ajunsese de la New York. El fusese invitat la o întâlnire la San Francisco de către agenţi sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori în acest aranjament în vederea dării/luării de mită.