Deputatul Florin Roman, propus în locul Ralucăi Turcan pentru preluarea şefiei grupului parlamentar PNL

Deputatul PNL Florin Roman va fi propus pentru funcţia de lider al Grupului parlamentar, în locul Ralucăi Turcan, care a devenit vicepremier.

12 nov. 2019, 17:29
Deputatul Florin Roman, propus în locul Ralucăi Turcan pentru preluarea şefiei grupului parlamentar PNL

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a decis, marţi, prin vot, că îl va propune pentru funcţia de lider al Grupului parlamentar pe deputatul Florin Roman, în locul deputatului Raluca Turcan, care ocupă funcţia de vicepremier. De asemenea, echipa de vicelideri va fi completată cu deputatul Cezar Preda.

Propunerea Grupului pentru funcţia de preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului este deputatul Angelica Fădor. Această decizie vine ca urmare a faptului că deputatul Florin Roman este nominalizat pentru a prelua conducerea Grupului, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii grupului.

Totodată, Grupul parlamentar al PNL a decis ca pentru funcţia de preşedinte al Comisiei pentru transporturi şi Infrastructură să fie nominalizat deputatul Marius Bodea, iar pentru cea de secretar al Comisiei să fie nominalizat deputatul Vasile Cristian Achiţei. Hotărârea de nominalizare a unui nou preşedinte al Comisiei vine după ce deputatul Lucian Bode a devenit membru al Guvernului.

Grupul parlamentar al PNL a votat ca deputaţii Sorin Bumb, Nicolae Giugea şi Tudoriţa Lungu să ocupe funcţiile de vicepreşedinţi alocate în următoarele comisii parlamentare: Comisia pentru industrii şi servicii, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice şi, respectiv, Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic.

În plus, pentru funcţia de secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a fost nominalizat deputatul Vasile Gudu.