​Deputatul Ioan Oltean, audiat la DNA: Am toată DISPONIBILITATEA de a participa la soluţionarea CORECTĂ a acestui caz

Publicat: Marţi, 02 Februarie 2016 10:36 // Actualizat: Marţi, 02 Februarie 2016 13:06 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul Ioan Oltean s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori în dosarul ANRP, în care este anchetat pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu. Demnitarul a declarat la ieşirea de la DNA că nu are infomaţii despre faza în care se află dosarul, adăugând că are "toată disponibilitatea de a participa la soluţionarea corectă a acestui caz".

"M-am prezentat pentru a da o declaraţie aşa cum am solicitat în cererea de probatoriu. Am dat declaraţia. Am răspuns tutUror întrebărilor pe care procurorul de caz a considerat că trebuie puse. Am toată disponibilitatea de a participa la soluţionarea corectă a acestui caz. I-am spus şi procurorului de caz. Nu am nicio reţinere. N-am informaţii legate de faza în care este dosarul", a declarat Ioan Oltean la ieşirea de la sediul DNA.

Conform unor surse judiciare, a fost chemat pentru a i se comunica de către procurori că i se prelungește controlul judiciar,

Pe 10 decembrie, un complet de la Instanța supremă a respins cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, acesta fiind pus sub control judiciar, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Ioan Oltean: "Cineva a vrut să mă scoată de pe eşichierul politic şi a reuşit. Sunt KO" VIDEO

El este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul despăgubirilor ANRP. Potrivit DNA, în data de 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, împreună cu alți inculpați care au făcut parte din Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor (Crinuța Dumitrean — președinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru), prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren în suprafață de aproape 62.000 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire omului de afaceri Mihai Rotaru.

Procurorii susțin că terenul a fost supraevaluat cu aproape 87,3 milioane lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat și avantaj patrimonial pentru Mihai Rotaru.

"Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011. Mihai Rotaru, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aproximativ 25 milioane euro), cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani, nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces în instanță", au constatat anchetatorii.

DNA precizează că deputatul Ioan Oltean, care avea relații apropiate cu Mihai Rotaru și cu președinta ANRP, Crinuța Dumitrean, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea lui Rotaru.

În schimbul acestui ajutor, Mihai Rotaru i-a dat lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii din Chitila.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ioan Oltean ioan oltean DNA Ioan Oltean dosar ANRP Ioan Oltean urmărit penal
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 feb 11:15
...fiind citat de procurori în dosarul ANRP, în care este anchetat pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu. Citește mai departe… ​Deputatul Ioan Oltean, audiat la...
02 feb 10:57
...dosarul ANRP, în care este anchetat pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H