Deputatul Ion Eparu, numit preşedinte interimar al PSD Ploieşti după demisia lui Iulian Bădescu

Deputatul Ion Eparu a fost numit președinte interimar al PSD Ploiești, după demisia din partid a fostului lider al organizației, primarul demisionar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, arestat preventiv pentru abuz în serviciu și luare de mită.

12 mart. 2015, 21:54
Deputatul Ion Eparu, numit preşedinte interimar al PSD Ploieşti după demisia lui Iulian Bădescu

Biroul Permanent Județean l-a desemnat pe Ion Eparu în funcția de președinte interimar al PSD Ploiești, pe care o va ocupa până la organizarea Conferinței municipale de alegeri, scrie Agerpres.

De asemenea, în următoarele 30 de zile Eparu va elabora o strategie pentru reorganizarea PSD Ploiești, se menţionează în comunicatul organizației locale a social-democraților.

Citeşte şi: 

Iulian Bădescu, primar al Ploieștiului aflat la primul mandat, a fost arestat preventiv săptămâna trecută, el fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA care vizează acordarea de fonduri de la bugetul local echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești.

Bădescu a renunțat luni la toate funcțiile pe care le deținea în partid, inclusiv la calitatea de membru. De asemenea, el a demisionat din funcția de primar al Ploieștiului.

Bădescu a fost senator în perioada 2008-2012, fiind ales din partea PDL, partid din care a demisionat în vara anului 2010, anunțând că nu este de acord cu măsurile de austeritate anunțate de Guvernul Boc.

La scurt timp de la demisia din PDL, acesta s-a înscris în PSD și a fost ales membru în structurile de conducere ale organizației municipale PSD Ploiești pe care ulterior a condus-o. De asemenea, Bădescu a fost și vicepreședinte al PSD Prahova.

În același dosar în care a fost arestat Bădescu mai sunt urmărite penal sub control judiciar secretarul Primăriei Ploiești, Oana Iacob, și jurista Iulia Alexandru, ele fiind acuzate de abuz în serviciu.

Citeşte şi: Iulian Bădescu a demisionat din toate funcţiile pe care le avea în PSD

Potrivit DNA, în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, Bădescu a semnat, la 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiești și, la data de 28 iunie 2013, a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operațiuni controlului de legalitate, regularitate și încadrare în creditele bugetare și a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranșe) către asociație, deși cunoștea că nu este legală.

Faptele au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local, precum și obținerea de către Asociația Comunitară ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiești a unui folos necuvenit, arată DNA.

Prin semnarea contractului și a regulamentului, Bădescu și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu și a încălcat dispozițiile legale privind controlul intern și controlul financiar preventiv și pe cele privind finanțele publice locale.

Citeşte şi: Iulian Bădescu, primarul din Ploieşti, rămâne în arest preventiv

De asemenea, procurorii spun că primarul Iulian Bădescu i-a pretins unui reprezentant al Asociației Comunitare ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiești, în schimbul derulării contractului de asociere și a regulamentului de aplicare a acestuia, precum și a efectuării plăților către Asociație, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a banilor ce urmau a fi acordați de administrație jucătorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești, ale cărei interese erau reprezentate de Asociația Comunitară, precum și foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului și a cazării, în perioadele ianuarie — februarie 2013, respectiv ianuarie — februarie 2014, la două hoteluri din Turcia unde Bădescu a însoțit echipa în desfășurarea cantonamentului.