Deputatul Iulian Bulai vrea desfiinţarea MAI: „Nu se mai justifică”. Reacţia sindicatului EUROPOL: „Canicula face ravagii în rândul parlamentarilor”

"Ţara are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale", spune, într-o postare pe Facebook, deputatul Iulian Bulai. Demnitarul este de părere că acest lucru ar fi posibil prin comasarea mai multor ministere.

19 iul. 2021, 08:25
Deputatul Iulian Bulai vrea desfiinţarea MAI: „Nu se mai justifică”. Reacţia sindicatului EUROPOL: „Canicula face ravagii în rândul parlamentarilor”

Deputatul Iulian Bulai a stârnit revolta poliţiştilor atunci când a propus, printre altele, desfiinţarea Ministerului Afacerilor Interne.

Deputatul Iulian Bulai vrea desfiinţarea MAI: „Nu se mai justifică”

Propun comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupă și de administrația publică locală (acum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației). Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică. Atribuțiile MAI pot fi preluate de ministerul care deține portofoliile administrației publice și funcționarilor publici„, este de părere deputatul.

Reacţia sindicatului EUROPOL: „Canicula face ravagii în rândul parlamentarilor”

Propunerea deputatului Iulian Bulai a stârnit indignarea sindicatului poliţiştilor. EUROPOL susţine, într-o postare pe Facebook, că prin astfel de propuneri polițistul pierde din credibilitate în societate.

Citeste si EXCLUSIV – Victor Ponta: „Vom suferi cu toții. E primul an când nu cresc salariile, pensiile, alocațiile, în schimb cresc datoriile”

Polițiștii sindicaliști se arată indignați de propunerea unui parlamentar român. Este vorba despre Iulian Bulai, de la USR-PLUS, care propune desființarea Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Afacerilor Interne trebuie desființat Aceasta este propunerea unui parlamentar în căutare de vizibilitate, dar cu o totală lipsă de viziune. Din punctul acestuia de vedere, Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică și ar trebui preluat de Ministerul Dezvoltării.

Ei bine, temperaturile caniculare fac ravagii în rândul parlamentarilor, care vin cu idei care mai de care mai inovatoare, însă nu am văzut din partea acestora vreo propunere cu privire la deficitul excesiv de personal din MAI, la subfinantarea acestui minister sau la legislația incidentă polițiștilor care trebuie modificată.

Jocurile de culise din coaliția aflată la guvernare, unde sunt tot felul de propuneri închipuite cu privire la unificarea Ministerului Transporturilor cu MAI sau la desființarea MAI și preluarea acestuia de către Ministerul Dezvoltării, nu fac decât să diminueze autoritatea polițistului, prin pierderea identității celei mai importante instituții„, au spus reprezentanții EUROPOL, pe pagina lor de Facebook.

Citeste si Cîţu: Urmează estimări care anunță o creştere economică de aproape de două cifre pentru România