Deputatul Lucian Ciubotaru, suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Bacău

Deputatul Lucian Ciubotaru a fost suspendat, duminică, din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Bacău, după ce, cu două zile înainte, procurorii DNA au decis punerea sa sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă.
Filip Stan
21 feb. 2016, 18:44
Deputatul Lucian Ciubotaru, suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Bacău

”Pentru o asemenea decizie nu era necesară şi oficializarea prin vreun vot. Sunt de ajuns criteriilor de integritate aprobate de conducerea partidului”, a precizat Tudoriţa Lungu, copreşedintele PNL Bacău.

În conformitate cu criteriile de integritate ale formaţiunii, Lucian Ciubotaru ”nu ar putea candida din partea partidului la niciun tip de alegeri, iar dacă va fi condamnat va fi exclus în mod automat din PNL”, mai spune Tudoriţa Lungu, conform Agerpres.

Procurorii DNA Bacău au dispus vineri luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pentru 60 de zile, faţă de deputatul Lucian Ciubotaru, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă. Aceeaşi măsură s-a luat şi faţă de Marcel Bădără, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, pentru trafic de influenţă.

„Inculpaţii Ciubotaru şi Bădără vor depune o cauţiune în valoare de 10.000 lei respectiv 5.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpaţilor la dispoziţia PÎCCJ — DNA sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumelor respective, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie — Direcţia Naţională Anticorupţie”, preciza DNA.

Potrivit sursei citate, în 15 februarie, Lucian Ciubotaru, la solicitarea unui coleg de partid, i-a cerut lui Marcel Bădără să intervină pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceştia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.

„Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten de-al colegului de partid din care făcea parte şi Lucian Ciubotaru, care, la 12/13 februarie 2016, a fost oprit în trafic de organele de poliţie şi testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru a fi emis acel buletin, în condiţiile arătate mai sus, inculpatul Bădără a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeaşi zi, prin intermediul lui Ciubotaru, suma de 4.500 lei”, susţin procurorii.

Spynews
Ce decizie a luat Neluță Neagu cu doar nouă zile înainte de a muri: „A lăsat vorbă să...”. Lăutarul a sperat până în ultima clipă că își va reveni
Bzi.ro
Irina Fodor, despre experiența de la Asia Express: „Aș duce, dacă e nevoie, și cafele la Asia Express!“
Fanatik.ro
Semnul care îți spune clar că ai telefonul ascultat. Mulți îl ignoră, crezând că e ceva cât se poate de normal
Capital.ro
Decizie de la 1 IULIE pentru toată România: DIN PĂCATE, va trebui să...
Playtech.ro
Gabriela Firea a comis-o GRAV la TV! Imaginile pe care NU vrea să le mai vadă niciodată
DailyBusiness
Au intrat în circulație noile bancnote. Cum arată banii
Adevarul
Cum pariul Moscovei pe ofensiva din Harkov s-a întors împotriva Rusiei: „Gheața a început să se topească”
Spynews
Cine ar fi, de fapt, vinovat de moartea lui Flavius, fotbalistul de 19 ani găsit fără suflare în râul Olt. Prietenii tânărului acuză o mușamalizare
Spynews
Știrile Antena Stars. Mircea Baniciu, tatăl Anei Baniciu, primele declarații după ce a devenit bunic. Cum îl descrie pe nepoțelul său: "E frumos..." / VIDEO
Evz.ro
Viața la bloc. Un gest frumos și banal te poate costa scump
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. E considerată una dintre cele mai frumoase femei din România și a dat startul pregătirii de vară!
wowbiz.ro
„Tu cauți” Cristina Ciobănașu, criticată pentru mesajul postat după nunta lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu! Ce au observat internauții?
Cancan.ro
Întâlnire secretă în parc cu ceas de 620,000 € la mână! Două familii bogate și influente ale României au schimbat câteva vorbe departe de ”pereții care au urechi”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Posibilă tentativă de suicid la metrou, în stația Aurel Vlaicu. Un tânăr s-ar fi aruncat în fața trenului
Capital.ro
Interzis și ilegal pentru românii care stau la BLOC. Nu poți face nimic dacă vecinii nu acceptă
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
Simona Halep a făcut anunțul momentului: cine e perechea sportivei! Imaginea cu cei doi, înainte să meargă împreună la Cluj
stirilekanald.ro
Cutremurător! Ultimele cuvinte ale Patriziei, înainte de a fi luată de ape
substantial.ro
Dictatorul cecen Ramzan Kadîrov și-a numit nepotul ministru al Transporturilor, continuând dinastia familiei în guvernul de la Groznîi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru români, imediat după alegeri. Câți bani trebuie să scoată din buzunare
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'