Demisii pe bandă rulantă la PNL: deputatul Bogdan Bola, Adrian Oros şi Luminiţa Barcari se alătură lui Orban şi îl critică pe Florin Cîţu

PNL se vede pus cu spatele lazid, într-o situaţia şi-aşa dificilă, în care trebuie să formeze un guvern până duminică şi încă nu a găsit sprijin la niciun partid parlamentar. În plus, din ce în ce mai mulţi parlamentari liberali demisionează din grupul parlamentar PNL, totalul ajungând vineri la 11.
Filip Stan
29 oct. 2021, 10:01
Demisii pe bandă rulantă la PNL: deputatul Bogdan Bola, Adrian Oros şi Luminiţa Barcari se alătură lui Orban şi îl critică pe Florin Cîţu

UPDATE 2: Deputatul Bogdan Bola își anunță demisia din grupul PNL și trece în tabăra Ludovic Orban. În total, 11 parlamentari din PNL au plecat spre gruparea Orban. Conducerea PNL a spus în repetate rânduri că dintre cei 42 de colegi care au semnat o scrisoare de sprijin pentru Ludovic Orban doar 13-14 vor ieşi din grupul parlamentar, dar doar într-o săptămână numărul acestora a ajuns deja la 11 şi demisiile nu pare să se fi terminat.

UPDATE. Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a demisionat vineri din grupul PNL de la Senat, acuzând ”distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”. Este al zecelea parlamentar PNL care trece în tabăra Orban.

„Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal de la Senat! Din nefericire, în câteva săptămâni „echipa câştigătoare” a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc în cel mai detestat si izolat partid. Guvernul liberal Orban a reuşit să treacă ţara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme. Şi a făcut-o foarte bine. Am vorbit anul trecut de construcţia unei coaliţii de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că şi în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decenţă, bunăcuviinţă, seriozitate. În ultima perioadă, nu reuşesc să explic oamenilor care şi-au pus speranţa în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Naţional Liberal”, a scris Oros, pe Facebook.

El adaugă că a constatat „că nu a fost vreun plan sau un proiect pentru PNL sau pentru România sau dacă a fost este la ce asistăm în zilele noastre – un plan pentru distrugerea PNL şi care compromite şansele la dezvoltare a României”.

„Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţară este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban. Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, aşa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL”, a precizat Adrian Oros.

Luminiţa Barcari este al patrulea deputat PNL din tabăra lui Ludovic Orban care îşi dă demisia din grupul parlamentar al liberalilor în această săptămână.

”Începând cu data de 1 noiembrie mă voi retrage din grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor şi voi deveni deputat neafiliat, conform demisiei pe care am înregistrat-o astăzi la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Nu demisionez încă din Partidul Naţional Liberal, iar decizia de retragere de la lucrările grupului deputaţilor PNL nu îmi afectează munca de parlamentar”, a scris aceasta pe Facebook.

Luminiţa Barcari a transmis un mesaj alegătorilor, justificându-şi gestul de a se retrage din grupul parlamentar al PNL.

”Dumneavoastră m-aţi trimis în Parlamentul României sub promisiunea fermă din partea mea că voi respecta principiile şi valorile liberalismului şi că voi lucra pentru proiecte care să dezvolte România, aşadar şi judeţul nostru, Ialomiţa. Precum bine ştiţi, de câteva luni de zile scena politică s-a dezechilibrat profund şi, din păcate, motivul principal îl constituie tocmai acţiunile unor politicieni ai Partidului Naţional Liberal, cu care am pornit împreună anul trecut pe drumul dezvoltării ţării, acţiuni individuale şi de grup care au condus la o criză politică aproape fără o ieşire constructivă într-un orizont de timp apropiat şi la o criză sanitară greu de explicat în termeni raţionali, ci, mai degrabă, prin insuficienta atenţie acordată de către guvernanţi pandemiei”, a precizat ea.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Adevăratul bilanț al lui Nicușor Dan la fix un an de mandat! Primarul despre care nu se va spune niciodată „a furat, dar a și făcut”! În campanie promitea salariul mediu net de 1.400 euro pentru bucureșteni și 40% mai puțin timp în trafic!

În opinia acesteia, s-a creat un climat de nesiguranţă şi de suferinţă la nivelul întregii ţări, dar mai ales la nivelul judeţelor mai puţin dezvoltate.

”Creşterea preţurilor, lipsa locurilor de muncă, greutăţile financiare ale liberilor profesionişti sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face faţă valului patru de COVID, lipsa unui guvern cu puteri depline în luarea deciziilor şi scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp şi să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetăţenilor ialomiţeni. Am candidat şi am câştigat un mandat de deputat cu voturile dumneavoastră pentru un partid liberal pe care atât eu, cât şi alegătorii mei îl respectam, îl iubeam şi ne puneam încrederea în el, dar care astăzi, din punctul meu de vedere, şi-a schimbat direcţia politică şi nu-şi mai ţine principiile şi valorile aproape”, a arătat parlamentarul liberal, potrivit Agerpres.

Luminiţa Barcari, care a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a adăugat că rămâne liberală, apropiată oamenilor de dreapta.

Citeşte şi: Demisii pe bandă rulantă din grupul PNL: Deputatul Constantin Şovăială se alătură taberei Orban

DailyBusiness
DECIZIE OFICIALĂ! Se calculează DIFERIT salariul minim pe economie!
Spynews
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Bzi.ro
Din ce câștigă bani fiica lui Ion Țiriac: S-a angajat în Dubai!
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft de joi, 24 octombrie, trei produse perfecte pentru casă pe care mulți români și le doresc. Sunt la ofertă, cel mai ieftin costă 9.99 de lei, și se vor vinde imediat
Capital.ro
Ilegal prin lege. Românii NU mai pot crește aceste animale. Decizia a venit azi, 22 octombrie
Playtech.ro
Cum arată mormântul Deliei Budeanu de la Mănăstirea Ghighiu. Un detaliu a atras atenția tuturor
DailyBusiness
Se schimbă MERSUL TRENURILOR CFR! Anunțul oficial
Adevarul
Goana după hidrogen. România are o resursă naturală care ar putea asigura nevoile energetice ale lumii în următoare secole
wowbiz.ro
Yamato Zaharia face și el film cu Ema Karter! Anunțul momentului, lovitură sub centură pentru Ovidiu Neveu: „Să vină să învețe și el cum se face” | EXCLUSIV
Spynews
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
Britney Spears a anunțat că s-a căsătorit cu ea însăși. Artista a îmbrăcat și rochie de mireasă / VIDEO
Evz.ro
Război total între două dive din muzica populară. S-au aruncat blesteme și vorbe grele
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
kanald.ro
Accident extrem de grav pe Autostrada A0. O persoană a decedat după ce trei TIR-uri s-au ciocnit. Traficul este blocat
Cancan.ro
Mara Bănică, RĂVĂȘITĂ după clipurile video pe care Pepe i le-a arătat cu Raluca Pastramă. Susține că, în ele, fosta soție a artistului apare…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură de stat în Ungaria?! Pericol maxim în ţara vecină. Ce informaţii s-au aflat
StirileBZI
E.ON cere taxarea românilor în plus! Măsura s-ar putea aplica din 1 aprilie 2025
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
stirilekanald.ro
Mesajul cutremurător al lui David înainte să se arunce de la etaj, după ce s-a despărțit de iubită
substantial.ro
Trei rețineri în Cluj: dosar de înșelăciune privind asigurările auto
MediaFlux
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Candidatul perfect” te așteaptă în cinema! Protagoniștii comediei politice dezvăluie totul: Era foarte frig când am filmat scena din piscină (VIDEO)