Deputatul Marin Anton a PLECAT din PMP şi s-a înscris în UNPR

Deputatul Marin Anton a decis să plece din Partidul Mişcarea Populară şi să se înscrie în UNPR.

13 mart. 2015, 12:41
Deputatul Marin Anton a PLECAT din PMP şi s-a înscris în UNPR

„Deputatul independent Anton Marin a devenit membru al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Anton Marin a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 19 Giurgiu, colegiul uninominal nr. 2„, se arată într-un comunicat transmis vineri de UNPR.

Deputatul UNPR îşi va desfăşura activitatea parlamentară în cadrul grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Marin Anton a fost membru al Partidului Naţional Liberal (PNL) până în 2007, când a plecat la PDL. În aprilie 2012, el s-a întors în PNL, al cărui membru a fost până în luna martie 2014.

Începând din acel moment, Anton a trecut în Partidul Mişcarea Populară, unde a deţinut şi funcţia de preşedinte al PMP Giurgiu.

Adrian Papahagi, fost membru PMP, a comentat pe Facebook plecarea lui Anton.

„În mod previzibil, a trecut și Marin Anton la UNPR (probabil doar antecamera DNA). Dintre deputații aduși de Udrea în partid, majoritatea au plecat la UNPR sau PNL, iar unii sunt urmăriți penal sau arestați. Încă un pas spre falimentul moral al acestui partid și al marii investiții politice a lui Traian Băsescu, Elena Udrea.

În formula susținută de mine în 2013, cu MRU, Macovei, reformiști, intelectuali, PMP era azi un partid de 10-15%. Sub zodia Udrea, PMP a devenit un partid zombi”, scrie Papahagi.