Deputatul Marko Attila ar fi vizat în dosarul în care a fost reţinut şeful DIICOT

Publicat: Joi, 20 Noiembrie 2014 23:28 // Actualizat: Vineri, 21 Noiembrie 2014 10:21 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul UDMR Marko Attila ar fi vizat de ancheta procurorilor anticorupţie în dosarul privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren, dosar în care a fost reţinută şi şefa DIICOT, Alina Bica.

Foto: erdely.ma

Marko Attila era, la data faptelor, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, potrivit unor surse Agerpres.

Procurorii DNA au dispus, joi seară, reţinerea şefului DIICOT, Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alina BICA, REŢINUTĂ de procurorii DNA. Şefa DIICOT, URMĂRITĂ PENAL într-un dosar de despăgubiri ILEGALE

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpatei Alina Bica, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", se arată într-un comunicat al DNA.

În acest dosar au fost reţinuţi Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, la data faptelor, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

"Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase'', informează DNA.

Cine e afaceristul Gheorghe Stelian, implicat în dosarul despăgubirilor ilegale

Sursa citată precizează că, la 15 octombrie, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în legătura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafaţa de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

'Concret, la 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, din care făceau parte suspecta Alina Bica şi inculpaţii Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, a aprobat raportul de evaluare, întocmit de un expert evaluator, corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente. Astfel, membrii Comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei)", se spune în comunicat.

DNA arată că aceştia au fost conştienţi însă că terenul era supraevaluat, aspect ce reiese şi din faptul că, anterior, în şedinţa din 24 februarie 2011, când dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea şedinţă, fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului.

'După emiterea deciziei de despăgubire, la 15.03.2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obţinut titluri de conversie în acţiuni la Fondul Proprietatea, listat la bursa din 25.01.2010, în cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru pătrat)', mai menţionează DNA.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 nov 00:01
...privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren, dosar în care a fost reţinută şi şefa DIICOT, …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H