Deputatul Mircea Grosaru: Nu am fost înştiinţat de ANI, voi vorbi după ce primesc adresă

Deputatul Mircea Grosaru a declarat luni că "nu a primit nimic" de la ANI prin care să fie anunţat că s-a aflat în conflict de interese prin angajarea soţiei sale la biroul parlamentar din Botoşani, în perioada 2008-2011, informează Mediafax.

11 nov. 2013, 09:43
Deputatul Mircea Grosaru: Nu am fost înştiinţat de ANI, voi vorbi după ce primesc adresă

„Nu am primit absolut nimic (de la ANI – n.r.). Nu ştiu, nu am primit nimic, după ce primesc adresă voi vorbi”, a spus Grosaru.

ANI a solicitat Parchetului instanţei supreme să îi cerceteze pe deputaţii Niculae Mircovici, Adrian Merka, Mircea Grosaru şi pe fostul deputat Luminiţa Iordache pentru conflict de interese, întrucât şi-au angajat membri ai familiilor la birourile lor parlamentar, în mandatul 2008-2012.

În cazul lui Mircea Grosaru, deputat din partea Asociaţiei Italienilor din România, ANI a constatat că a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată în perioada 15 decembrie 2008 – 1 februarie 2011 în funcţia de consilier în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 7, Botoşani, aceasta realizând astfel un venit net în sumă totală de de 66.745 de lei.

ANI a precizat că cei patru deputaţi au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. Niculae Mircovici nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

VEZI SI:

ANI: Trei parlamentari de la minorităţi şi un fost deputat PSD şi-au angajat rudele la birourile parlamentare