Deputatul Octavian Bot se află în stare critică

Deputatul Octavian Bot, membru în Biroul Politic Central (BPC) al Partidului Liberal Reformator (PLR) este internat în stare foarte gravă la Spitalul municipal din Oradea, suferind de o boală necruțătoare, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Gheorghe Carp, managerul instituției sanitare.

15 iul. 2015, 12:14
Deputatul Octavian Bot se află în stare critică

Este în stare foarte gravă, se află pe secția de Terapie intensivă a Spitalului municipal. A fost internat în urmă cu două săptămâni la secția de cardiologie, apoi a fost transferat, de câteva zile, la secția de terapie intensivă, unde i s-au făcut manopere ce țin de evoluția bolii lui. El suferea de mai mult timp de cancer, leucemie și a fost tratat timp de cinci ani, inclusiv în spitale din Viena, unde i s-a făcut transplant de măduvă. Este în stare foarte gravă. În mod inevitabil, într-o zi, două, cel târziu va fi…. Dar, deocamdată este în viață, este monitorizat, primește tratamentul, este în permanență un medic lângă el, dr. Negrini, plus echipa de terapeuți„, a spus dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului municipal.

Acesta a precizat că bolnavul are puls, activitate cerebrală, dar nu mai vorbește.

Nu știu dacă mai reacționează sau nu pentru că starea lui se modifică de la un moment la altul (…)”, a menționat dr. Gheorghe Carp.

Octavian Bot a fost ales în 2012 într-un colegiu uninominal din București fiind un parlamentar de carieră.

De profesie inginer, Octavian Bot  s-a remarcat mai mult prin prisma unor declarații spectaculoase referitoare la adversari politici și la contracandidați, dar şi la uşurinţa cu care a schimbat partidele.

În campania electorală din 2008, când a candidat într-un colegiu orădean, Bot a declarat că e dispus să se împuște în direct și la o oră de maximă audiență în caz că pierde mandatul de parlamentar PDL. Apoi, a trecut la PNL iar prietenia cu președintele de atunci al PNL, Crin Antonescu, și candidatura sub sigla USL l-au păstrat pe Octavian Bot în Camera Deputaților și pentru legislatura 2012 – 2016.

Octavian Bot, membru în zece partide

A fost considerat „traseist” în politica românească, deşi a respins mereu această etichetă și a argumentat mai ales prin faptul că a rămas în permanență pe partea dreaptă a zonei politice, informează voceatransilvaniei.ro.

În ultimii 25 de ani, a fost membru a zece partide politice. A trecut pe rând pe la Partidul Alianţa Civică, PL `93, PNL, PNL-CD, UFD, Acţiunea Populară, PDL, din nou PNL şi, în ultimul an, PLR. O scurtă perioadă acesta a fost şi parlamentar independent.

La sfârșitul anului 2014 acesta a fost nominalizat la „Traseistul anului 2014” propus fiind de către Alianţa pentru România Curată.