Deputatul Ovidiu Ganţ, FDGR: Prestaţia preşedintelui Iohannis e percepută extrem de pozitiv în Occident

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganţ, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis este percepută "extrem de pozitiv" în Occident, transmite Agerpres.

20 ian. 2015, 14:16
Deputatul Ovidiu Ganţ, FDGR: Prestaţia preşedintelui Iohannis e percepută extrem de pozitiv în Occident

„Prestaţia lui ca preşedinte din primele zile arată deja că în Occident percepţia este una extrem de pozitivă. Am să mă refer doar la afirmaţia lui Jean Claude Juncker, care a spus textual că are mare încredere în preşedintele României. Afirmaţiile acestea nu se fac la modul gratuit”, a spus Ovidiu Ganţ.

Acesta crede că Sibiul va beneficia de o imagine bună în continuare, dar şi posibil de mai mulţi turişti şi investitori străini, în urma alegerii preşedintelui Iohannis, fost primar al municipiului.

„Faptul că preşedintele României provine din Sibiu, eu cred că are efecte pozitive pentru Sibiu, în primul rând în planul imaginii. Cred că, prin faptul că mass-media internaţională o să facă referire permanent la Sibiu din această perspectivă, e un lucru bun. Trebuie să te pui în perspectiva germanului, francezului, britanicului şi aşa mai departe, care nu ştie mare lucru despre România şi e de presupus că nici despre Sibiu nu ştie mare lucru, dar citeşte un articol în Frankfurter Allgemeine Zeitung şi acolo scrie primarul din Sibiu, de origine germană, atunci e posibil ca unii oameni sau mulţi dintre ei, să se uite pe Internet ce e aia Sibiu. Respectiv, mai mult de atât, să fie interesaţi să viziteze Sibiul, să vadă la faţa locului de unde provine (preşedintele n.r.). Convingerea mea este că şi mediul economic, investiţiile, eu cred că e o contribuţie pozitivă faptul că preşedintele României provine din Sibiu”, a mai spus Ovidiu Ganţ.