Deputatul PSD Mihai Popa, trimis în judecată de DNA. Ar fi făcut presiuni şi ar fi ameninţat un primar să nu schimbe o apropiată a sa

Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, care spun că parlamentarul a făcut presiuni asupra unui primar al unui municipiu din judeţul Braşov pentru a nu schimba din funcţie o persoană din conducerea unui spital, protejată a sa, iar pentru că edilul nu s-a conformat deputatul i-a trimis mesaje de ameninţare, spunându-i că dacă nu va reveni asupra deciziei îi va bloca proiectele în Consiliul Local. De asemenea, deputatul este acuzat de DNA că, la cererea primarului unei comune, coleg de partid, a intervenit la DSP astfel încât reprezentanţii şcolii din acea comună să fie scutiţi de sancţiuni, deşi nu luaseră măsurile impuse de inspectori.

21 dec. 2017, 17:02
Deputatul PSD Mihai Popa, trimis în judecată de DNA. Ar fi făcut presiuni şi ar fi ameninţat un primar să nu schimbe o apropiată a sa

Deputatul Mihai Valentin Popa, preşedinte al PSD Făgăraş, a fost trimis în judecată pentru  folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două fapte) şi pentru şantaj, a anunţat, joi, DNA.

Conform procurorilor, în cursul acestui an primarul unui municipiu din judeţul Braşov a evocat posibilitatea revocării din funcţie a unei persoane care făcea parte din conducerea unui spital aflat în subordinea primăriei, pe fondul unor nereguli constatate de Curtea de Conturi şi ca urmare a refuzului acelei persoane de a-şi îndeplini sarcinile dispuse de managerul spitalului. Situaţia i-a fost adusă la cunoştinţă deputatului Popa, care i-a cerut imperativ primarului, în mai multe împrejurări, în mod direct, dar şi prin intermediari, să o menţină în funcţie pe protejata sa, pe motiv că decizia de neprelungire a mandatului acesteia în funcţia de conducere pe care o deţinea la spital i-ar crea ”mari probleme de imagine şi în partid” şi i-ar ştirbi imaginea de lider local care îşi protejează oamenii apropiaţi şi controlează deciziile autorităţilor în raza sa.

Întrucât primarul nu s-a conformat ordinului, deputatul PSD, utilizând telefonul unei alte persoane, i-a transmis ameninţări managerului spitalului şi i-a solicitat în mod imperativ să revină asupra deciziei, ameninţându-l că, în caz contrar, îl va demite, iar toate proiectele primarului vor fi blocate în consiliul local pe care, în calitate de lider al organizaţiei locale de partid, îl controlează, spun procurorii DNA.

De asemenea, în luna septembrie, la cererea primarului unei comune, coleg de partid cu el, deputatul Mihai Popa a intervenit la o persoană din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, astfel încât reprezentanţii şcolii din acea comună să fie scutiţi de sancţiuni, deşi nu luaseră măsurilor impuse de inspectorii DSP.

În urma unui control făcut la acea şcoală fuseseră constatate nereguli grave, respectiv lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, spaţiu necorespunzător pentru programul ”laptele şi cornul”, spaţiu necorespunzător de desfăşurare a cursurilor pentru o grupa mică de grădiniţă, iar pentru remedierea neregulilor se stabiliseră termene stricte de care depindea inclusiv obţinerea unei noi autorizaţii sanitare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mihai Valentin Popa este la primul mandat de deputat PSD de Braşov.