Deputatul PSD Sebastian Radu, bolnav de COVID, a murit

Marcel Ciolacu îşi rugase colegii săptămâna trecută să doneze sânge pentru liderul PSD infectat cu coronavirus.

09 dec. 2020, 11:22
Deputatul PSD Sebastian Radu, bolnav de COVID, a murit

Deputatul PSD Sebastian Radu a murit, este doliu în PSD. Deputat de Buzău, Sebastian Radu a fost confirmat cu coronavirus la începutul lunii noiembrie.

Anunţul morţii a fost făcut miercuri, de preşedintele formaţiunii politice, Marcel Ciolacu. „Am primit în această dimineaţă una dintre cele mai dureroase veşti. Bunul meu prieten şi coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid.

Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalţi pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna!

Condoleanţe familiei! Suntem alături de voi”.

Deocamdată nu se ştie cu claritate de ce după infectarea cu SARS-CoV-2 evoluţia bolii a fost atât de năpraznică, singurul amănunt cunoscut este faptul că Sebastian Radu avea o grupă de sânge rară care i-ar fi putut crea anumite vulnerabilităţi în contextul COVID-19. El fusese transferat în Germania pentru un transplant de plămâni, dar inima i-a cedat noaptea trecută.

Deputatul PSD Sebastian Radu are coronavirus. Parlamentarul e în stare gravă

Sebastian Radu era deputat PSD de Buzău, dar acum nu se mai afla pe listă. Înainte de a fi ales parlamentar, el a fost viceprimar al municipiului Buzău.

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu le spusese colegilor că este nevoie de sânge, pentru că Sebastian Radu era în stare gravă și îi ruga să meargă să doneze.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 7.439 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 213 de persoane au decedat. 1.276 de pacienţi sunt internaţi la ATI. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.b În intervalul 07.12.2020 (10:00) – 08.12.2020 (10:00) au fost raportate 213 decese (119 bărbaţi şi 94 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea,  Ilfov şi Municipiul Bucureşti.