Sebastian Ghiţă, din nou la DNA Ploieşti. Procurorii au prelungit controlul judiciar

Procurorii DNA Ploiești au prelungit vineri măsura controlului judiciar dispusă față de deputatul PSD Sebastian Ghiță în dosarul lui Iulian Herțanu, în care se fac cercetări cu privire la fraudarea de fonduri europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic, executate de SC Grossmann.

17 apr. 2015, 06:09
Sebastian Ghiţă, din nou la DNA Ploieşti. Procurorii au prelungit controlul judiciar

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a stat timp de aproximativ 15 minute, că procurorii au dispus prelungirea pentru o perioadă de 60 de zile a măsurii controlului judiciar, care a fost luată împotriva sa în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Ghiță a arătat că va ataca în instanță măsura, motivând că aceasta îl afectează din mai multe puncte de vedere.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, există motive pentru a fi chemat din nou la DNA, Ghiță a declarat că aceasta nu este o chestiune care să depindă de el.

„Dacă domnii procurori consideră, ca pe orice cetățean, mă cheamă să mă întrebe lucruri. Nu m-au întrebat, până acum, în cele 60 de zile, alte lucruri în plus față de declarația pe care le-am dat-o”, a afirmat Ghiță.

Totodată, parlamentarul social-democrat a reiterat faptul că nu are nicio legătură cu cumnatul premierului, Iulian Herțanu, și nici cu subiectul față de care procurorii efectuează cercetări.

„Nu am legătură cu subiectul pentru că nu-i cunosc pe acei oameni de la Hidro Prahova. (…) Nu am legătură cu domnul Herțanu”, a spus Sebastian Ghiță.

Procurorii anticorupție derulează cercetări față de mai multe persoane între care Iulian Herțanu, deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, precum și președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, potrivit Agerpres.

Iulian Herțanu este urmărit penal în stare de arest preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, fraudare de fonduri europene și evaziune fiscală. Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, aflați sub control judiciar, sunt acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat, în timp ce Mircea Cosma este cercetat pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru alții de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sprijinire de grup infracțional organizat.

Măsura controlului judiciar expiră și în cazul lui Vlad și Mircea Cosma, președintele CJ Prahova neputând, pe parcursul celor 60 de zile de control judiciar, să-și exercite funcția.

Mircea și Vlad Cosma mai sunt inculpați într-un dosar în care au fost trimiși în judecată, în aprilie 2014, pentru fapte de corupție.

CITEŞTE ŞI: Sebastian Ghiţă: MICROSOFT nu ne-a vândut nicio licenţă. Am cumpărat NIMICUL cu 400 milioane de euro