Deputatul Tararache vrea să stârpească metoda „pisica”: Oamenii se plâng că nu mai găsesc rufele pe sârmă

Deputatul PNL Mihai Tararache a anunţat, miercuri, că vrea să stârpească furturile prin metoda "pisica". Aceasta este una din promisiunile lui în cursa pentru primăria Constanţei.

07 oct. 2015, 19:28
Deputatul Tararache vrea să stârpească metoda „pisica”: Oamenii se plâng că nu mai găsesc rufele pe sârmă

Mihai Tararache propune un proiect de lege potrivit căruia cei cu antecedente penale care stau în locuinţe sociale şi încalcă din nou legea să fie evacuaţi, arătând că oameni aflaţi în această situaţie folosesc „metoda pisica” pentru a fura rufe din balcoane.

El a arătat că, spre exemplu, în cartierul „Henri Coandă” din Constanţa s-ar afla recidivişti. „Sunt sute de constănţeni care au venit la mine pentru că în mod repetat le sunt sparte maşinile, se duc acasă şi nu găsesc clanţele de la uşi, rufele pe sârmă pentru că în România lui 2015 aceşti oameni cărora statul le-a oferit o locuinţă socială folosesc metoda «pisica». Se duc cu pisica, aruncă pisica în balcon, pisica strânge rufele cu ghearele şi trage înapoi”, a spus Tararache.

Citeşte şi: Un danez şi-a transformat pisica moartă într-o DRONĂ

„Proiectul vizează modul în care sunt atribuite locuinţele sociale. Dacă cel care primeşte o astfel de locuinţă are antecedente penale şi iarăşi încalcă legea categoric va fi evacuat, dacă refuză să muncească atunci când este apt de muncă să fie evacuat şi, dacă avem aceste prevederi clare, eu sunt sigur că se vor diminua aceste aspecte infracţionale care deranjează mulţi oameni”, a spus Mihai Tararache.

Deputatul a menţionat că din cauza proastei administrări cartierele de locuinţe sociale s-au transformat în zone rău famate

Unii edili au uitat, în goana după voturi, să administreze aceste cartiere şi au devenit adevărate focare de infracţionalitate şi mizerie. Astfel, unii dintre edili au acordat aceste locuinţe nu doar persoanelor care aveau nevoie şi sunt necăjiţi, ci şi unor persoane certate cu legea”, a mai arătat Tararache.

Mihai Tararache a precizat că lansează în dezbatere acest proiect şi îl va discuta, mai întâi, în cadrul partidului.