Deputatul USR Stelian Ion povesteşte cum a ajuns să-l apere pe Radu Mazăre. Un proces câştigat în ţară a fost pierdut la CEDO

Deputatul USR Stelian Ion a recunoscut că l-a apărat ca avocat pe Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei. Stelian Ion povesteşte că era tânăr avocat, colaborator al unei case de avocatură care a avut contract cu Mazăre. Unul din procese, împotriva unui jurnalist, a fost câştigat în ţară, dar pierdut ulterior la CEDO.

25 iul. 2019, 14:39
Deputatul USR Stelian Ion povesteşte cum a ajuns să-l apere pe Radu Mazăre. Un proces câştigat în ţară a fost pierdut la CEDO

„Imediat după terminarea facultății, am dat un examen, am fost primul pe Constanța și am devenit avocat și mi s-a propus o colaborare cu o doamnă avocat foarte bună și foarte competentă. După terminarea stagiaturii, am continuat acel contract de colaborare și doamna avocat a fost angajată, la un moment dat, imediat după ce am terminat eu stagiatura – deci aveam 20 și ceva de ani, de către domnul Mazăre în trei dosare civile, iar eu am ajutat-o în acele dosare civile, în virtutea contractului de colaborare. 

E bine că m-am ”îmbogățit”, în sensul în care am obținut câte 500 de lei pentru fiecare dintre dosare. Asta e colosala sumă cu care m-am îmbogățit eu din dosarele lui Măzăre… Dosarele au fost câștigate. Eu cred că mi-a făcut datoria ca avocat foarte bine. Mai puțin contează dacă au fost câștigate. A fost o chestiune de conjunctură, eu nu mă consider omul sau apropiatul lui Mazăre”, a povestit Stelian Ion, la B1 TV.

Ion a explicat și în ce anume a constat fiecare speță: ”Un dosar a fost legat de faptul că a fost dat în judecată de doamna Sulfina Barbu, pentru că a  avut la adresa dumneaei o exprimare nepotrivită să spun așa. Mă rog, găsiți în presă, dar era legat cumva de competență. Mă rog… A doua chestiune era legată de un comunicat din partea IGPR care era nesusținut de nicio dovadă, din câte îmi amintesc, și a treia chestiune, care pentru mine e una într-adevăr dureroasă într-un fel, el a dat în judecată o doamnă jurnalist foarte cunoscută pentru niște afirmații ale dumneaei. Doamna a câștigat după 10 ani la CEDO”. 

Este vorba de un proces intentat jurnalistei Feri Predescu, dată în judecată de Radu Mazăre pentru un text publicat. Avocaţii lui Mazăre au câştigat procesul în ţară, obţinând daune de 15.000 de euro din partea jurnalistei. Feri Predescu s-a adresat însă CEDOşi a câştigat în cele din urmă, însă după 10 ani.

”Nu poți să controlezi lista de clienți a maestrului. Faptul că am intrat în aceste dosare alături de maestra mea nu mă face apropiatul lui Mazăre. Nu l-am avut la suflet. Eu mi-am făcut datoria de avocat”, a mai spus deputatul Stelian Ion.