Cine este deputatul exclus din ALDE pentru că „serveşte intereselor altui partid”

Biroul Executiv Judeţean al ALDE Neamţ a decis, miercuri, să-l excludă din partid pe deputatul Vasile Cătălin Drăguşanu, pe care-l acuză că s-a raliat grupului condus de senatorul Vasile Nistor care ”serveşte interesele politice ale altui partid”.

29 sept. 2016, 18:35
Cine este deputatul exclus din ALDE pentru că „serveşte intereselor altui partid”

Biroul Executiv Judeţean ALDE Neamţ a decis excluderea lui Drăguşanu pentru că declaraţiile critice ale acestui la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu contravin prevederilor unei decizii a Comisiei pentru Fuziune ALDE şi prevederilor Statutului partidului.

„Biroul Executiv Judeţean ALDE Neamţ a decis următoarele: demiterea deputatului Vasile Cătălin Draguşanu din funcţia de copreşedinte al Filialei ALDE Neamţ şi de membru al Biroului Executiv Judeţean Neamţ şi excluderea deputatului Vasile Cătălin Draguşanu din rândurile membrilor ALDE Neamţ”, se arată într-un comunicat al organizaţiei judeţene a ALDE.

Concret, lui Drăguşanu i se impută susţinerea pe care a arătat-o demersului senatorului Vasile Nistor care a solicitat, luni, convocarea unui Congres extraordinar al partidului care să stabilească anumite criterii de integritate pentru candidaţii ALDE la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Excluderea vine şi ca urmare a faptului că deputatul Vasile Cătălin Drăguşanu s-a raliat unui grup condus de senatorul Vasile Nistor, grup ce serveşte interesele politice ale altui partid”, se mai arată în comunicat.

Vasile Cătălin Drăguşanu, copreşedinte ALDE Neamţ, a anunţat, miercuri, că este de acord cu propunerea senatorului Vasile Nistor de organizare a unui Congres extraordinar în partid, el arătând că cere ca pe liste să fie numai oameni integri, care nu au probleme cu legea.

„Am luat act de solicitarea preşedintelui executiv al ALDE, domnul Vasile Nistor, privind organizarea Congresului Extraordinar. În calitate de deputat în funcţie şi copreşedinte ALDE Neamţ sunt de acord cu propunerile şi setul de măsuri propus de domnia sa, pentru că ele ar veni să rezolve, în sfarşit, câteva din problemele care planează asupra partidului nostru”, a spus Drăguşanu, conform news.ro.