Der Spiegel: Documente confidenţiale au fost găsite în coşul de gunoi de cângă casa lui Olaf Scholz

Cancelarul Olaf Scholz și soția sa Britta Ernst, ministrul educației din statul Brandenburg, au aruncat documente confidențiale într-un coș de gunoi din fața casei lor, scrie publicația germană Der Spiegel.

22 iul. 2022, 22:07
Der Spiegel: Documente confidenţiale au fost găsite în coşul de gunoi de cângă casa lui Olaf Scholz

„Olaf Scholz și Britta Ernst nu par să ia prea în serios ideea de a scapa de documentele confidențiale fără să lase urme. Documente care oferă o privire asupra vieții private și oficiale a politicienilor cu care a intrar în contact cuplul pot fi găsite adesea în deșeurile municipale. Aparent, soția domnului Scholz aruncă documente confidențiale fără a le distruge mai întâi ”, se spune în materialul publicat vineri de Der Spiegel.

Publicația relatează că, după summitul G7 din Bavaria, o foaie de hârtie cu fotografii și scurte informații despre soțiilor șefilor de stat din G7 a fost găsită în coșul de gunoi al cancelarului. Spre exemplu, sub fotografia soției premierului italian Mario Draghi scria „evită publicul”, iar în profilul soției premierului japonez Fumio Kishida se indica că a fost secretară la compania Mazda.

Citeşte şi „Totul va fi mai scump!”. Olaf Scholz cheltuie 15 miliarde de euro pentru salvarea unui importator de gaze şi face previziuni sumbre

Publicația germană clarifică faptul că aceasta este o informație publică, dar documentul a fost clasificat drept confidenţial de Ministerul german de Externe.

Citeşte şi Scandal de proporţii în Germania. Cel puţin 9 femei au fost drogate cu „drogul violului” la o petrecere la care a participat şi cancelarul Olaf Scholz