Derapaj grav marca USR: „România Mare este propagandă putinistă” (FOTO)

Un senator USR a făcut declarații halucinante în social media, după ce a descoperit o hartă cu România Mare (1918), în Iași.

21 apr. 2022, 12:45
Derapaj grav marca USR: „România Mare este propagandă putinistă” (FOTO)

USR este unul dintre puținele partide din România care nu s-a exprimat cu mare deschidere în favoarea unirii țării noastre cu Rep. Moldova. Printre cei care s-au poziționat vehement pe acest subiect se numără Marius Bodea.

Harta României Mari care a revoltat senatorul USR

Luni, pe Facebook, senatorul USR Marius Bodea a acuzat Primăria și Ateneul Iași că fac „propagandă putinistă”, prin afișarea unei hărți cu România Mare, care conține Republica Moldova, precum și alte teritorii pe care țara noastră nu le mai deține în ziua de azi.

Harta care l-a făcut pe senatorul USR să „turbeze” pe internet a fost afișată pe un gard dintr-un parc.

„Întrece orice limită. O întrece pentru că apare într-o perioadă în care populaţia civilă ucraineană este măcelărită de trupele ruseşti, iar milioane de ucraineni au fost obligaţi să devină refugiaţi. Motivul este tocmai revizionismul istoric, teritorial practicat de Putin şi Federaţia Rusă.

Harta pretinsă a României mari afişată cu însemnele Primăriei Municipiului Iaşi şi ale Casei Regale, sub sigla ‘Iaşi, oraş regal’ este exact acelaşi lucru, la o scară mai mică: o formă de revizionism teritorial. Este linia putinistă de propagandă care a pătruns în România, prin AUR, şi vânturată pe reţelele sociale”, a afirmat senatorul Marius Bodea, membru al taberei poreclite „neomarxiste” de adversarii politici.

Irineu Dărău este un alt membru USR care de-a lungul timpului a făcut declarații despre unirea României cu Republica Moldova. Șeful filialei din Brașov a susținut doar integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, nu și unirea cu România.