Dermatita atopică. Cum scăpăm copiii de pielea roşie, iritaţii, mâncărimi şi vezicule suprainfectate

Dermatita atopică este una din cele mai des întâlnite afecțiuni ale pielii copiilor. Denumită și eczema atopică, dermatita este o afecțiune cronică, intens pruriginoasă. Pe piele apar plăci roșii care se usucă si se îngroașă, iar veziculele se pot chiar supraifecta dacă cei mici se scarpină.

12 ian. 2016, 21:11
Dermatita atopică. Cum scăpăm copiii de pielea roşie, iritaţii, mâncărimi şi vezicule suprainfectate

Dermatita este întâlnită încă din primele luni de viață. Bebelușii au zone de piele uscată, roșie, manifestă mâncărimi, sunt agitați. Este indicat ca părinții să îi prezinte de îndată la medicul dermatolog pentru că, în timp, netratată, poate duce la rinită alergică sau astm, conjunctivită, rinită, complex numit ATOPIE.

Medicul dermatolog Oana Spânu (www.oanaspanu.ro) ne spune care sunt factorii care duc la apariția dermatitei atopice, atât în cazul copiilor, cât și al adulților, și cum poate fi tratată.

„Factorii care determină dermatita atopică sunt multipli: genetici, imunologici, metabolici, infecțioși și alergenii din mediul înconjurător. Părinții cu astm, rinită sau eczeme repetate trebuie să fie preveniți întrucât copiii lor pot dezvolta dermatită atopică. Pielea pierde foarte ușor apa, se usucă, apar mâncărimi și ulterior, după ce ne scărpinăm, fisuri în piele, ducând apoi la suprainfecție.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.