Deschiderea Spitalului Modular de la Leţcani, amânată. Sunt probleme mari cu instalaţia de oxigen

Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, a anunţat că deschiderea spitalului modular de la Leţcani va fi amânată, din cauza unor probleme la instalaţia de oxigen. Spitalul trebuia deschis încă de weekend-ul trecut.

12 oct. 2021, 09:36
Deschiderea Spitalului Modular de la Leţcani, amânată. Sunt probleme mari cu instalaţia de oxigen

Deschiderea Spitalului Modular de la Leţcani, amânată. Directorul DSP Iaşi anunţă că sunt probleme la instalaţia de oxigen şi că se caută soluţii.

Deschiderea Spitalului Modular de la Leţcani, amânată

„La unitatea de la Lețcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienți Covid. În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen și se vor putea interna primii pacienți”, a precizat directorul DSP Iaşi, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Gabriela Firea îi cere demisia lui Nicuşor Dan: „Cât de lipsit de inimă să fii ca să tai finanţarea pentru sistemul de oxigen medical la Spitalul Modular Pipera?”

Acesta a declarat că marţi dimineaţă, în aplicație, toate locurile erau ocupate.

„Erau și locuri suplimentare pe tărgi, deci pacienți care stăteau în ATI pe tărgi, peste numărul de locuri normal care există în secție. La unitatea de primire urgențe de asemenea toate locurile cu oxigen sunt ocupate”, a mai spus şeful DSP Iaşi.

Reamintim că Spitalul de la Leţcani trebuia deschis încă de weekendul trecut. Raed Arafat a anunţat că unitatea medicală ar urma să aibă conducere militară, dar şi medici civili.

Şi Spitalul modular Pipera din Capitală ar trebui să-şi primească primii pacienţi de marţi. Arafat a menţionat că România a primit concentratoare de oxigen, acestea urmând a fi duse la Pipera.

Florin Cîţu a vizitat duminică spitalul modular de la Pipera pentru a verifica stadiul lucrărilor. Unitatea medicală dispune de 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, pentru a putea reduce presiunea de pe unităţile de primiri urgenţe.

„Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera şi să mă asigur că devine funcţional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienţi, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiţi la Pipera începând de marţi. În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU. P.S.: Soluţia să scăpăm de pandemie rămâne tot vaccinarea”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Citeşte şi Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Viaţă: „Înşiruirea de containere de la Pipera, o risipă revoltătoare de bani!”