Descinderi în forţă la Timişoara la traficanţii de migranţi. Capii reţelei, săltaţi de mascaţi VIDEO

Mai multe descinderi au avut loc, luni dimineaţă, în Timişoara, la liderii unei grupări de trafic de migranţi. Ajutaţi de mascaţi, poliţiştii de frontieră fac percheziţii în locuinţele capilor reţelei acuzată că a preluat, oferit adăpost, hrană şi transport pentru zeci de transfugi.

18 oct. 2021, 09:42
Descinderi în forţă la Timişoara la traficanţii de migranţi. Capii reţelei, săltaţi de mascaţi VIDEO
foto: Opinia Timişoarei

Descinderi în forţă la Timişoara la traficanţii de migranţi. Poliţiştii au făcut percheziţii în locuinţa liderului grupării de traficanţi, precum şi în casa celui care coordona preluarea de la graniţă, transportul şi cazarea transfugilor. Este vorba despre doi cetăţeni irakieni, au precizat anchetatorii citaţi de Opinia Timişoarei.

În două apartamente închiriate în Timişoara, poliţiştii de frontieră au descoperit 14 migranţi sirieni, afgani, indieni şi un nepalezi. Aceştia fuseseră cazaţi temporar, în aşteptarea momentului în care ar fi urma să fie transportaţi către Europa Occidentală.

Oamenii legii au ridicat din locuințele celor doi mai multe telefoane folosite pentru coordonarea operațiunilor.

Gruparea a fost monitorizată timp de câteva săptămâni de poliţiştii de frontieră. Anchetatorii susţin că membrii filierei preluau migranţii din zona frontierei cu Serbia, după ce aceştia treceau peste fâşia verde în România sau de la intrare în Timişoara. Le asigurau transfugilor cazare o perioadă şi apoi îi ajutau să ajungă în zona unor parcări din apropierea Autostrăzii Vestului. De acolo migranţii erau urcaţi în tiruri care aveau ca destinaţie ţări din Europa de Vest, notează sursa citată.

Pentru moment, au fost identificate patru grupuri formate din transfugi din Siria şi Afganistan care au apelat la membrii acestei reţele.

Descinderi în forţă la Timişoara la traficanţii de migranţi. Imagini de la percheziţii

 

Citeşte şi: O delegație de experţi ai OMS vine în România, din cauza situaţiei epidemiologice dezastruoase

Liderii reţelei vor fi duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru audieri.

În urmă cu aproape două săptămâni, o grupare de traficanți români a primit suma de jumătate de milion de euro de la migranții afgani cărora le promiteau că-i va duce în Europa de Vest.

În urma perchezițiilor a 19 locuințe din București și județul Timiș, polițiștii și procurorii DIICOT au ridicat sume de bani, telefoane și documente.

„Începând cu luna iulie până în 30 septembrie, au fost identificați 27 de membri ai grupării infracționale, dintre care doi cetățeni iranieni, patru cetățeni români și 21 de cetățeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranți de origine afgană”, a comunicat Poliția Română.

Citeşte şi: O grupare de traficanți români a primit jumătate de milion de Euro de la migranți afgani pentru a-i trece granița în Europa de Vest