DESCINDERI la Iaşi. Ţigări cu MARIJUANA, găsite de procurori acasă la adjunctului Poliţiei Locale

Procurorii anticorupţie au găsit, joi, la percheziţiile făcute la locuinţa adjunctului Poliţiei Locale Iaşi, Georgel Grumeza, ţigări cu marijuana, susţin surse judiciare. Anchetatorii au descins şi acasă la primarul Gheorghe Nichita, unde a sosit şi Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

30 apr. 2015, 09:08

Mai multe ţigări care conţineau marijuana au fost găsite, joi, la domiciliul directorului general adjunct al Poliţiei Locale Iaşi, Georgel Grumeza.

Ţigările au fost descoperite în timpul descinderilor efectuate în dosarul care îi vizează pe primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, şi pe şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Mihai Hliboceanu, informeaza Agerpres.

Procurori ai DNA efectuează joi percheziţii în 21 de locaţii situate în judeţul Iaşi, dintre care trei sunt sediile unor instituţii publice, într-un dosar ce vizează infracţiuni comise de la începutul anului până în prezent.

Pe de altă parte, la vila din Copou a primarului Gheorghe Nichita, unde au descins procurorii anticorupţie, a ajuns şi decanul Baroului Iaşi, avocatul Marius Striblea, care este şi avocatul Elenei Udrea.

CITEŞTE ŞI PERCHEZIŢII DNA la Primăria Iaşi şi la locuinţa primarului Gheorghe Nichita, într-un dosar de CORUPŢIE

Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Nichita este cercetat pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane.

El este suspectat că, în scopul obținerii pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucrători ai Poliției Locale Iași, respectiv funcționari publici cu funcții de conducere, instituție aflată în subordinea sa, să efectueze acțiuni de supraveghere operativă a unor persoane, folosind personalul polițienesc și bunurile aflate în dotarea poliției.

Sursele citate susțin că el dorea să cunoască exact deplasările unor persoane și toate detaliile legate de acestea. Primarul ar fi solicitat supravegherea inclusiv a persoanelor cu care acestea se întâlneau.

Aceleași surse au precizat că Nichita dispunea lui Liviu Mihai Hliboceanu, directorul general al Poliției Locale Iași, și lui Ștefan Avîrvarei, șef serviciu Poliția Locală Iași, să trimită polițiști din subordine în locurile unde știa că sunt persoanele despre care acesta dorea să obțină informații și le cerea să-l țină la curent cu toate detaliile, respectiv cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă și de unde vin.

Sursele judiciare subliniază că Hliboceanu, la cererea primarului, solicita unor polițiști din subordine să acceseze inclusiv bazele de date ale instituției, pentru a verifica autoturismele unor persoane, dar și pe cea a Evidenței Populației, pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor mașini.

Gheorghe Nichita urmează să fie adus la DNA Bucureşti.