Descoperă aplicaţiile mobile care te ajută la birou

Aplicaţiile pe smartphone nu are rolul de a ne distra, ci şi pentru a ne ajuta în lucrul de zi cu zi. ThePhoneGeeks au realizat o listă cu recomandări de aplicaţii mobile prin care angajaţii îşi pot creşte productivitatea la birou, printr-o gestionare eficientă a timpului şi o uşurare a realizării sarcinilor.

08 ian. 2014, 13:03
Descoperă aplicaţiile mobile care te ajută la birou

Aplicația gratuită ColorNote vine în ajutorul celor care au nevoie de o listă de activități și remindere în legătură cu acestea, simplitatea fiind punctul ei forte. Pentru fiecare task sau reminder poate fi setată o culoare, în funcție de importanță, iar prin intermediul unui widget se poate vedea câte lucruri mai sunt pe listă. O aplicație similară este și Any.Do, care are în plus și o funcție de recunoaștere vocală, astfel că utilizatorii nu mai sunt nevoiți să tasteze înregistrările în agendă.

„În cazul celor care lucrează în echipă, aplicația Wunderlist permite conectarea cu colegii de muncă și împărțirea task-urilor prin intermediul acestui program”, a spus Radu Boancă – ThePhoneGeeks.

Citeşte şi Cele mai bune aplicaţii mobile pentru călătorii

Pentru partajarea de fișiere de mari dimensiuni există aplicații precum Dropbox sau Orange Cloud, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a stoca date, fotografii, videoclipuri, documente sau orice alt fișier din memoria telefonului într-un cont online, la care au acces permanent. Mai mult, se pot face setări astfel încât Dropbox să se sincronizeze automat de fiecare dată când este salvat ceva nou în telefon.

„Există, de asemenea, și aplicații care permit utilizarea telefonului mobil pentru a scana. Un exemplu în acest sens este aplicația CamScanner, care scanează documentele prin intermediul camerei foto și le transformă apoi în fișiere .pdf ce pot fi procesate online pe un cont privat”, a precizat Adi Coman – ThePhoneGeeks.

Iar pentru că toate aceste aplicații pot reduce performanțele telefonului mobil, aplicațiile precum Super Booster sau Speed Booster măresc viteza procesorului, eliberează memoria RAM și setează telefonul pentru a avea cel mai înalt nivel de eficiență. De asemenea, aplicația Clean Master (Cleaner) curăță memoria cache a telefonului și șterge fișierele temporare, eliberând memoria RAM și spațiul de stocare și sporind astfel performanța telefonului mobil.

Deoarece uneori avem nevoie și de motivație din exterior, aplicația Simply The Best Motivation emană optimism și pozitivitate și ne poate determina să ne îndeplinim sarcinile de la serviciu mai rapid și într-un mod mai eficient.

„Motivația nu trebuie să vină neapărat din ascultarea unor mesaje motivaționale, un simplu wallpaper pentru telefon, ca de exemplu cele oferite de aplicația Motivational Wallpapers, putând să ne ofere inspirația de care avem nevoie pentru a lucra mai eficient”, a spus Dan Badea, ThePhoneGeeks.

„Înainte de a începe să căutăm un loc de muncă, trebuie să ne punem la punct CV-ul, iar aplicația How To Write a CV vine în ajutor cu sfaturi privind formatul corect de CV, precum și modul în care trebuie redactată o scrisoare de intenție”, a spus Radu Boancă de la ThePhoneGeeks.

Iar pentru cei care nu sunt siguri că se vor descurca la interviu, există aplicația Job Interview Q&A, prin care sunt simulate situații reale din timpul unui interviu, pregătind candidatul pentru întrebările ce îi pot fi adresate de către potențialul angajator.