Descoperă România: Obiective turistice din judeţul Brăila

Judeţul Brăila nu este un judeţ cunoscut pentru obiectivele sale turistice, dar asta nu înseamnă că nu are cu ce să se mândrească - Iată ce locuri de poveste vei găsi în acest judeţ!

15 iun. 2015, 13:01
Descoperă România: Obiective turistice din judeţul Brăila

Insula Mică a Brăilei face parte din Balta Brăilei şi este locul cu care brăilenii se mândresc cel mai tare. Dintre cele 7 insule, aceasta se află între două braţe ale Dunării, Braţul Cremenea şi Braţul Măcin. Pe lângă peisajele impresionante, aici vei găsi şi cherhanale cu posibilităţi de cazare, perfecte pentru pescarii profesionişti, dar şi amatori. Pasionaţii de birdwatching sunt fascinaţi de acest tărâm, numeroase specii de păsări putând fi observate aici. Dintre acestea, vulturul codalb, pasărea cu cele mai mari aripi din Europa, este cel mai apreciat. Un alt loc de interes pentru turiştii care ajung pe Insula Mică este cabana Egreta, cabana de vânătoare a soţilor Ceauşescu.

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei te va fermeca cu peisaje de poveste, acesta făcând parte din Balta Brăilei, declarată zonă umedă de importanţă internaţională. În asamblul ce face parte din Balta Brăilei se află şi insulele: Vărsătura, Chiciu, Insula Orbului, Calia, Fundu Mare şi Harapu.

Dacă ajungi în oraşul Brăila, reşedinţa de judeţ, trebuie să începi turul oraşului din Centrul Istoric al Municipiului, mai exact, din Piaţa Traian. Grupul statuar Traian, dar şi Ceasul Public merită văzute. Nici Fântâna Cinetică, realizată de sculptorul Constantin Lucaci, nu trebuie ocolită. Aceasta se află pe strada Carol I.

Un alt obiectiv de interes pentru turişti este şi Castelul de Apă, ridicat între anii 1912 şi 1913. Construcţia este ridicată în stil renascentist, pentru că s-a dorit să se integreze în arhitectura oraşului de la acel moment.

Casa Memorială Panait Istrati, amplasată în mijlocul Grădinii Publice, a fost înfiinţată pentru a comemora memoria scriitorului Panait Istrati, născut în Brăila. Aceasta se află într-o clădire construită în secolul al XIX-lea, care a servit drept cămin grădinarului. Expoziţia casei memoriale conţine atâtmanuscrise şi obiecte personale, cât şi piese de mobilier.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.