Descoperă România! Top 4 destinații superbe unde să îți petreci minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Majoritatea românilor așteaptă cu nerăbdare minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie din acest an, care va fi de cinci zile. Cei care se gândesc să se bucure de aceste zile libere departe de casă trebuie să se grăbească și să își facă rezervare pentru că vacanța bate la ușă.

27 nov. 2022, 15:28
Descoperă România! Top 4 destinații superbe unde să îți petreci minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie

Descoperă România! Românii vor avea la sfârșitul lunii noiembrie o mini vacanță de 5 zile după ce guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie 2022 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public.

Citește și VIDEO: România TV, program special de 1 Decembrie. Momente artistice inedite cu cei mai iubiți artiști, imagini spectaculoase de la Paradă și declarații explozive ale liderilor politici

Astfel, este vorba despre intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, astfel: 30 noiembrie – Sfântul Andrei, 1 decembrie – Ziua Națională a României, 2 decembrie – zi liberă prin decizia guvernului, 3,4 decembrie – zile de weekend.

Pentru cei care încă nu s-au hotărât unde să îți petreacă minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie noi am realizat un top 4 al celor mai frumoase și mai iubite destinații din România, care merită vizitate în orice perioadă a anului.

Top 4 cele mai apreciate și mai iubite destinații de vacanță din România

1.Bucovina

Bucovina este un ținut de poveste încărcat de spiritualitate și de tradiții străvechi pe care mulți dintre noi le-am dat uitării, dar care aici sunt păstrate de secole cu sfințenie de oamenii locului, care au grijă să le ducă mai departe din generație în generație.

Această regiune mai este cunoscută și ca Grădina Maicii Domnului și asta din cauza mănăstirilor sale unice în lume pe care marii voievozi ai Moldovei le-au lăsat moștenire și care impresionează prin frumusețea și bogăția tezaurului lor.

Printre mănăstirile pe care merită să le vizitezi se află Putna, Voroneț, Sucevița, Humor, Dragomirna sau Moldovița.

2. Maramureș

Maramureșul este un alt loc de poveste, unde tradițiile și obiceiurile sunt la ele acasă.

„Țara lemnului”  așa cum mai este cunoscut Maramureșul este locul ideal unde românii își pot petrece minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Aici vor găsi oameni calzi și primitori, mâncăruri delicioase și pot să se odihnească în casele vechi maramureșene așa cum o făceau oamenii pe vremuri.

Principalele atracții turistice care nu trebuie ratate se află Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mocănița, Mănăstirea Bârsana, sau Muzeul Satului Mureșean.

3.Valea Prahovei

Valea Prahovei este una dintre cele mai apreciate și mai iubite zone turistice din România și asta datorită peisajelor sale montane superbe, care reprezintă o adevărată oază de liniște pentru cei care vor să se relaxeze.

Stațiunile din zonă îi atrag ca un magnet pe turiștii care vor să se bucure de natură și aer proaspăt. Printre principalele atracții turistice frecventate de români se numără Sinaia, Azuga, Breaza, Bușteni și Predeal.

4. Alba Iulia

Alba Iulia este un oraș cu o încărcătură istorică deosebită. De-a lungul timpului, în acest loc au avut numeroase evenimente istorice și politice deosebit de importante în dezvoltarea Transilvaniei.

Orașul și-a câștigat numele de Capitală a Marii Uniri, după ce la data de 1 decembrie 1918, aici a avut loc Marea Adunare Națională, care a decis unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, realizându-se astfel Visul României Mari.

Printre cele mai importante obiective turistice care nu trebuie ratate în Alba Iulia sunt Cetatea Alba Carolina, Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan și Muzeul roman Principia.

Citește și Prognoza minivacanţa 1 Decembrie. Director ANM: „Vreme caldă. Anul 2022 în top 5 cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice”